Šarapovová dovolila Riskeovej tri gemy, Serena vypadla

Ruska Mária Šarapovová.
Ruska Mária Šarapovová. (Autor: SITA/AP)
SITA|28. jún 2014 o 18:43

Ruska Maria Šarapovová si zahrá osemfinále grandslamového turnaja vo Wimbledone.

LONDÝN. Ruská tenistka Maria Šarapovová nasadená ako piata vyhrala v sobotňajšom stretnutí 3. kola dvojhry žien.

S Američankou Alison Riskeovou prehrávala 1:3, ale odvtedy už súperke nepovolila ani gem - za 59 minút zvíťazila 6:3, 6:0.

"Postupne som sa na kurte cítila čoraz lepšie. Alison je na tomto povrchu skvelou hráčkou a ja som vedela, že ma čaká výzva. Po vlaňajšku som šťastná z prieniku do druhého týždňa. Tešia som sa na to, že si doprajem novú šancu, zatiaľ to ide," cituje Šarapovovú twitterové konto turnaja.

Pre dážď sa hralo sa pod zatiahnutou strechou hlavného dvorca All England Lawn Tennis and Croquet Clubu v britskej metropole.

Miestna šampiónka spred desiatich rokov Šarapovová vynikla na víťazné údery 25:8, obe urobili 12 nevynútených chýb. Ruska premenila 5 zo 7 brejkbalov a zvládla všetkých 7 zákrokov pri sieti.

Šarapovová bude v osemfinále čeliť úspešnej zo zápasu Angelique Kerberová (Nem.-9) - Kirsten Flipkensová (Belg.-24).

Svenom Groeneveldom vedená Šarapovová vlani na medzinárodných otvorených majstrovstvách Anglicka v 2. kole senzačne nestačila na Portugalčanku Michelle Larcherovú-De Britovú.

Držiteľka kariérneho Grand Slamu je momentálne na čele tohtosezónneho bodovania Road to Singapore v súvislosti s októbrovým výberovým šampionátom WTA Finals v spomenutej ázijskej destinácii.

Medzi najlepšiu šestnástku sa prekvapujúco neprebojovala aktuálna svetová jednotka Serena Williamsová. Americká tenistka nestačila v sobotňajšom zápase na 25. turnajovú hráčku Alize Cornetovú z Francúzska a podľahla jej v troch setoch 6:1, 3:6 a 4:6.

Pre Serenu Williamsovú je to najskoršie vypadnutie z prestížneho turnaja od roku 2005, keď takisto skončila v 3. kole.

Wimbledon - dvojhra žien - 3. kolo

Maria Šarapovová (Rus.-5) - Alison Riskeová (USA) 6:3, 6:0

- za 59 minút

Alize Cornetová (25-Fr.) - Serena Williamsová (1-USA) 1:6, 6:3, 6:4

Zarina Dijasová (Kaz.) - Vera Zvonarevová (Rus.) 7:6 (1), 3:6, 6:3, Angelique Kerberová (í-Nem.) - Kirsten Flipkensová (24-Bel.) 3:6, 6:3, 6:2, Eugenie Bouchardová (13-Kan.) - Andrea Petkovicová (20-Nem.) 6:3, 6:4, Simona Halepová (3-Rum.) - Belinda Benčičová (Švaj.) 6:4, 6:1

Ana Ivanovičová (Srb.-11) - Sabine Lisická (Nem.-19) 4:6, 1:1 - prerušené pre tmu, dohrajú v pondelok, podávať bude Ivanovičová, Madison Keysová (USA) - Jaroslava Švedovová (Kaz.) 6:7 (7), 6:6 - prerušené pre tmu, dohrajú v pondelok

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Šarapovová dovolila Riskeovej tri gemy, Serena vypadla