Šampiónka zo sezóny 1999 Davenportová do 2. kola

SITA|24. jún 2008 o 19:49

LONDÝN 24. júna (SITA) - Najznámejšia mamička na tenisovom okruhu, Američanka Lindsay Davenportová, so značnými ťažkosťami postúpila do 2. kola dvojhry na treťom grandslamovom turnaji sezóny, londýnskom ...

LONDÝN 24. júna (SITA) - Najznámejšia mamička na tenisovom okruhu, Američanka Lindsay Davenportová, so značnými ťažkosťami postúpila do 2. kola dvojhry na treťom grandslamovom turnaji sezóny, londýnskom Wimbledone. Miestna šampiónka zo sezóny 1999 zvíťazila v utorňajšom stretnutí 1. kola nad Češkou Renatou Voráčovou za 121 minút 6:3, 5:7, 6:3.

Od 8. júna už 32-ročná niekdajšia singlová i deblová svetová jednotka Davenportová, teraz 25. v renkingu WTA Tour, si v 2. kole na trávnatých dvorcoch All England Lawn Tennis and Croquet Clubu zmeria sily s Argentínčankou Giselou Dulkovou.

Trojnásobná grandslamová víťazka vo dvojhre Davenportová absentovala v dianí od svojho nenastúpenia na semifinále antukového podujatia v Amelia Island v polovici apríla. Minulý týždeň sa odhlásila z prípravného turnaja v Eastbourne pre zranenie pravého kolena. Držiteľka 55 singlových titulov sa vlani v auguste vrátila na kurty po len štvrťročnej materskej dovolenke. V tejto sezóne absolvovala šesť turnajov a v januári v Aucklande i v marci v Memphise slávila triumf.

Dvojhra žien - 1. kolo:

Lindsay Davenportová (25-USA) - Renata Voráčová (ČR) 6:3, 5:7, 6:3

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Šampiónka zo sezóny 1999 Davenportová do 2. kola