Rybáriková aj Cibuková postúpili do 2. kola štvorhry, Kližan nie

Príliš silní súperi. Pár Horia Tecau (vľavo) a Jean-Julien Rojer vyhrali aj novembrový Turnaj majstrov v Londýne. Nečudo, že Kližan so Stachovským na nich nestačili.
Príliš silní súperi. Pár Horia Tecau (vľavo) a Jean-Julien Rojer vyhrali aj novembrový Turnaj majstrov v Londýne. Nečudo, že Kližan so Stachovským na nich nestačili. (Autor: SITA/AP)
SITA|21. jan 2016 o 09:39

Výsledky slovenských tenistov vo štvorhre na grandslamovom turnaji Australian Open.

MELBOURNE. Slovenské tenistky Magdaléna Rybáriková, ako Dominika Cibulková postúpili so svojimi zahraničnými partnerkami do 2. kola štvorhry na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne, ich krajanovi Martinovi Kližanovi sa to nepodarilo.

Rybáriková, ktorá v stredu nedohrala 2. kolo dvojhry pre problémy s pravou achilovkou, triumfovala po boku Švajčiarky so slovenskými koreňmi Belindy Bencicovej nad domácimi držiteľkami voľnej karty Tammi Pattersonovou a Oliviou Rogowskou za 82 minút 6:4, 7:5.

Cibulková a Belgičanka Kirsten Flipkensová zvíťazili nad rumunským duom Irina-Camelia Begová, Monica Niculescová nasadeným ako deviatym za 124 minút 6:4, 3:6, 6:4, a to z manka 1:3 v rozhodujúcom sete.

Cibulková a Flipkensová budú v 2. kole debla hrať s Američankou Madison Keysovou a domácou Ajlou Tomljanovičovou, môžu pomstiť Janette Husárovú a Karolínu Schmiedlovú.

Rybáriková s Bencicovou v boji o osemfinále vyzvú Nemku Annu-Lenu Grönefeldovú a Američanku CoCo Vandeweghovú nasadené ako dvanáste.

Kližan a Ukrajinec Sergij Stachovskij prehrali s jednotkami "pavúka", Holanďanom Jeanom-Julienom Rojerom a Rumunom Horiom Tecauom, za 64 minút 5:7, 2:6.

Australian Open 2016:

Štvorhra mužov - 1. kolo:

Jean-Julien Rojer, Horia Tecau (Hol./Rum.-1) - Martin Kližan, Sergij Stachovskij (SR/Ukr.) 7:5, 6:2 za 64 minút

Štvorhra žien - 1. kolo:

Belinda Bencicová, Magdaléna Rybáriková (Švaj./SR) - Tammi Pattersonová, Olivia Rogowská (Aus.) 6:4, 7:5 za 82 minút

Dominika Cibulková, Kirsten Flipkensová (SR/Belg.) - Irina-Camelia Begová, Monica Niculescová (Rum.-9) 6:4, 3:6, 6:4 za 124 minút

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková aj Cibuková postúpili do 2. kola štvorhry, Kližan nie