Ruskí reprezentanti vyjadrili podporu dobitému Gognijevovi

TASR|9. nov 2011 o 19:42

Ruskí futbaloví reprezentanti na stredajšom tréningu v Moskve vyjadrili plnú podporu útočníkovi FC Krasnodar Spartakovi Gognijevovi, ktorého počas víkendového zápasu brutálne zbili.

MOSKVA.

Všetci 20 hráči národného tímu pripravujúceho sa na piatkový prípravný duel s Gréckom vybehli na trávnik moskovského Lokomotivu s tričkami s nápisom "Spartak Gogniyev! Sme s tebou!"

"Bol to nápad celého kolektívu. Museli sme prejaviť našu podporu s naším kolegom," vysvetlil novinárom kapitán Andrej Aršavin.

Kapitán Krasnodaru Gognijev sa stal obeťou napadnutia zo strany skupiny mužov oblečených v policajných uniformách v dueli s čečenským tímom Terek Groznyj. Futbalista utrpel zlomeninu nosa a rebier, vážne pomliaždeniny a otras mozgu. Bývalý ruský reprezentant sa musel podrobiť aj menšiemu chirurgickému zákroku a podľa lekárov by sa mal z nemocnice dostať už o pár dní.

"Na videu sme videli skupinu mužov, niektorých v dresoch Tereku, ako vedľa ihrisku brutálne mlátia Gognijeva," vyhlásil šéf zväzovej disciplinárky Vladimir Katkov a dodal: "Už len z pozerania toho videa je človeku zle. To nebol bitka, jednoducho skupina ľudí napadla jednu osobu. Hrozná vec. Útočníkov sme identifikovali a budeme sa s nimi zaoberať na najbližšom stretnutí."

Incident v Groznom pobúril aj hráčov, ktorí vyjadrili obavy o svoju bezpečnosť. "Tieto veci sú jednoducho neprijateľné. Hráči sú zhrození z toho, čo sa stalo," povedal šéf hráčskej únie Vladimir Leončenko a doplnil: "Ak sa boja Rusi, čo asi prežívajú tí zahraniční."

Informovala agentúra Reuters.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov