Rusi majú slabinu v obrane, tvrdí Zabavník

Zabavník.
Zabavník. (Autor: TASR)
Pavol Spál|3. okt 2011 o 23:12

Možno sa mi podarí niečo podobné ako Karhanovi, tvrdí Radoslav Zabavník

Možno sa mi podarí niečo podobné ako Karhanovi, tvrdí Radoslav Zábavník

BRATISLAVA. Chýba mu prax. V Mainzi mu tréner Thomas Tuchel neverí, v tejto sezóne neodohral Radoslav Zabavník v bundeslige ani minútu.

„Od začiatku som hral iba jeden zápas, pohárový, v ktorom som dostal červenú kartu. Odvtedy sa všetko zmenilo. Nesedávam ani na lavičke,“ priznal tridsaťročný Zábavník, ktorý je v reprezentácii po Miroslavovi Karhanovi druhý najskúsenejší hráč.

„Trénujem a čakám na šancu. Je to rozhodnutie trénera. V novej sezóne prišli noví hráči,“ hľadá vysvetlenie, prečo v klube nehráva.

Chce pomôcť

Weiss aj napriek tomu Zábavníka po dlhšej pauze povolal do reprezentácie na kvalifikačné zápasy proti Rusku a Macedónsku. „Pre národný tím je spolu s Karhanom ako druhý tréner či otec,“ zvykol o Zabavníkovi hovoriť Weiss. Húževnatý obranca je v súbojoch nepríjemný, agresívny. Hrá jednoducho, nešpekuluje.

„Potešilo ma to, som rád, že môžem pomôcť. Uvidíme, či ma tréner nasadí do zápasu. Ak áno – podám maximum. Trúfam si,“ tvrdil Zabavník, ktorý pôsobil v minulosti v ruskej lige.

„Možno sa mi podarí niečo podobné ako Karhanovi. Ten v klube nehral pol roka a rozhodol zápas proti Andorre. Bral by som to,“ nádeja sa Zábavník podľa ktorého majú Rusi slabinu v obrane.

„Dá cez ňu prekĺznuť. Verím, že raz alebo dvakrát sa nám to podarí,“ uzavrel Zabavník, podľa ktorého môže byť psychologickou výhodou, že sme v Rusku vyhrali.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Rusi majú slabinu v obrane, tvrdí Zabavník