Dobehla nás minulosť. Gro tímu skončilo, vraví tréner biatlonistov

Trénerom reprezentačného tímu mužov aj žien sa stal Lukáš Daubner.
Trénerom reprezentačného tímu mužov aj žien sa stal Lukáš Daubner. (Autor: slovenskybiatlon.sk)
Miloslav Šebela|3. nov 2022 o 08:00

Novým trénerom spojeného reprezentačného tímu je Lukáš Daubner.

V pozícii servismana bol pri všetkých veľkých úspechoch slovenského biatlonu. V posledných sezónach viedol mladých reprezentantov. V nadchádzajúcej zime bude LUKÁŠ DAUBNER hlavným trénerom spojeného reprezentačného tímu mužov aj žien. Pod tlakom bude najmä tím mužov, keďže v ňom zostali len dvaja seniori.

"Potešilo by ma, ak by muži získali body vo Svetovom pohári a celkovo, ak by táto sezóna začala lepšie ako minulý rok," vraví Daubner.

V nadchádzajúcej sezóne budete reprezentačným trénerom spojeného tímu mužov aj žien. Ako k tomu prišlo?

Zväz nepredĺžil spoluprácu s trénerom Tomášom Kosom (viedol mužov a sestry Fialkové – pozn. red.). Pôsobím aj na Dukle, kde zastrešujem aj prípravu mužov. Spojilo sa to aj v reprezentácii. Spravili sme z toho jednu zložku reprezentačného družstva. Budem s nimi pokračovať na Svetových pohároch. 

V minulosti boli štandardom realizačné tímy zvlášť pre mužov a zvlášť pre ženy? Nebude to pre vás náročné viesť oba tímy? 

Nie je to jednoduché. Budem to musieť zvládnuť. Je to časovo náročnejšie, ale bol som zvyknutý stráviť na štadióne celý deň, pretože v minulosti som bol servismanom pri reprezentácii. Asi mi to prinesie iba to, že doobeda budem so ženami a po obede s mužmi. 

Je to väčšia zodpovednosť mať v tíme mužov aj ženy? 

Iba v tom, že treba aj zmenu v tréningovom pláne. Keďže je rozdiel medzi ženami a mužmi. A tiež platí, že každý z nich je jedinečná osobnosť. 

Čo sa týka ženského tímu, v ňom je dostatok reprezentantov. Ako je to v mužskom tíme? 

Je to pre nás asi najväčšie negatívum. Dobehla nás minulosť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Dobehla nás minulosť. Gro tímu skončilo, vraví tréner biatlonistov