Roland Garros nemá favoritku, prekvapiť môže Kvitová

Rebríčkovou favoritkou Roland Garros je Caroline Wozniacka.
Rebríčkovou favoritkou Roland Garros je Caroline Wozniacka. (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|20. máj 2011 o 10:00

Na Roland Garros by mohla dosiahnuť dobrý výsledok Češka Petra Kvitová, ale bez šancí nie sú ani slovenské tenistky.

BRATISLAVA. Ženská časť Roland Garros nemá tento rok výraznejšiu favoritku a môže sa dočkať podobného prekvapenia ako vlani, keď na ňom triumfovala Francesca Schiavoneová. Pre tridsaťročnú Talianku to bol prvý titul na grandslamovom turnaji.

Bez sestier Williamsových

V Paríži sa nepredstavia sestry Williamsové a antuka nepatrí medzi obľúbené povrchy Kim Clijstersovej. Okrem toho Belgičanka sa stále zotavuje z nepríjemného zranenia členka a pre Roland Garros nemala na najpomalšom povrchu dostatočnú zápasovú prípravu.

Aj preto je na víťazstvo na francúzskom turnaji viac kandidátok. Podľa posledných výsledkov sa považujú za najväčšie favoritky Caroline Wozniacka, Maria Šarapovová či Viktoria Azarenková.

Čiernym koňom by mohla byť Petra Kvitová. Vysoká česká tenistka sa posunula v rebríčku už na deviate miesto a pri absencii niektorej z elitných hráčok by mohla byť v Paríži v nasadenej osmičke.

„Cítim sa veľmi dobre. Zranený sval už je v poriadku. Do Francúzska sa teším,“ povedala Kvitová pre idnes.cz.

Nečakaná víťazka môže byť aj podľa niekdajšej kapitánky slovenského fedcupového tímu a dnešnej trénerky Radky Zrubákovej.

„Každá hráčka z prvej dvadsiatky rebríčka môže zdolať hociktorú favoritku. Bude závisieť aj od toho, kto z nasadených vypadne v prvých kolách. Myslím si však, že tento rok bude Roland Garros veľmi zaujímavý.“

Vyrovnanosť v ženskom tenise môže pomôcť aj slovenským hráčkam. V hlavnej súťaži sa predstavia minimálne tri z nich. „Dominika Cibulková je na antuke ako doma, ona by sa mohla dostať najďalej. Netreba odpisovať ani Danielu Hantuchovú. Všetko však bude závisieť od žrebu,“ dodala Zrubáková.

Nevypočitateľná Rybáriková

Otáznik ostáva nad Magdalénou Rybárikovou, ktorá minulý týždeň nečakane vyhrala kvalitne obsadený turnaj v Prahe, kde zdolala aj jednotku podujatia Kvitovú.

„Magdin výsledok len potvrdzuje to, aký je tenis nevyspytateľný. Napriek tomu, že ju mnoho ľudí po fedcupovom stretnutí so Srbskom odpísalo, ukázala, že má na vrcholový tenis,“ zakončila niekdajšia dvadsaťdvojka rebríčka Kvitová.

Ženská dvojhra na Roland Garros 2011

l Titul obhajuje Talianka Schiavoneová.

l Za najväčšie favoritky sú považované Wozniacka, Šarapovová a Clijstersová.

l Pre zranenie budú chýbať sestry Williamsové.

l Istotu v hlavnej súťaži majú zatiaľ Cibulková, Hantuchová, Rybáriková.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Roland Garros nemá favoritku, prekvapiť môže Kvitová