Riaditeľ Premier League zavrhol zatvorenie súťaže

SITA|21. okt 2011 o 12:09

Bublinu o zmene formátu vypustil výkonný riaditeľ Asociácie ligových manažérov Richard Bevan, keď za iniciátorov označil zahraničných majiteľov klubov, predovšetkým Američanov.

LONDÝN. Myšlienku uzavrieť najvyššiu anglickú futbalovú súťaž jednoznačne zavrhol už aj jej výkonný riaditeľ. Richard Scudamore ju nazval "nezmyselnou a desivou klebetou" a pre Sky Sports News uviedol, že kluby Premier League nemajú žiadnu chuť zrušiť motivačný model s možnosťou zostupu a postupu.

Bublinu o zmene formátu vypustil výkonný riaditeľ Asociácie ligových manažérov Richard Bevan, keď za iniciátorov označil zahraničných majiteľov klubov, predovšetkým Američanov: "Nepochybne sú to práve americkí vlastníci, ktorí by situáciu najradšej vyriešili zrušením modelu so zostupujúcimi a postupujúcimi mužstvami."

"V prvom rade si to vôbec neviem predstaviť. Po druhé, zatiaľ o tom nik vážnejšie nediskutoval. Je to absolútne nezmyselné východisko. Strašnejšiu klebetu som ešte nepočul. V tomto smere sa považujem za najpovolanejšiu osobu. Pravidelne som v kontakte s klubmi a s majiteľmi - zahraničnými aj britskými. Žiaden z nich nemá chuť niečo meniť," prízvukoval Scudamore. Jeho slová potvrdil aj americký majiteľ FC Liverpool John Henry.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Riaditeľ Premier League zavrhol zatvorenie súťaže