Revúcky pohár má za sebou ôsme pokračovanie

Sportnet|12. máj 2012 o 00:00

Podujatie v Revúcej si už medzi karatistami získalo svoje meno. Je určené pre mládež a minulú nedeľu sa na ňom zišlo viac ako dvesto pretekárov z 23 slovenských klubov. Z nich bol najúspešnejší košický Union, ktorý získal dovedna 23 medailí, z nich deväť

zlatých.

REVÚCA. Nezaostali však ani pretekári domáceho Karate Klubu. „Moji zverenci v kvalitnej konkurencii vybojovali deväť medailových umiestnení, z toho tri zlaté, dve strieborné a štyri bronzové kovy. Potešila ma Ivana Demjanová, ktorá sa venuje v poslednom čase skôr súborným cvičeniam kata, no v domácom prostredí nastúpila aj do športového zápasu kumite. Vybojovala v ňom druhé miesto. Výborne si počínal medzi staršími dorastencami v silne obsadenej kategórii nad 60 kg Jozef Kilik, ktorý napokon vybojoval zlato,“ uviedol predseda a tréner Karate Klubu Revúca Arpád Bunjatov.

Aktuálny ročník bol už ôsmym pokračovaním turnaja. „Áno, bol to už ôsmy ročník. Ten čas strašne rýchlo beží. Ľudia sa naučili chodiť na náš turnaj. Udržiavame si pomerne vysokú účasť pretekárov, preto je dôležité zachovať aj organizačnú kvalitu, čo sa týka cien, ale aj nomináciou kvalitných rozhodcov. Turnaj si vyžaduje nemalé finančné prostriedky, avšak som rád, že sa mi podarilo získať sponzorov, za čo im všetkým touto cestou úprimne ďakujem. Ďakujem aj rodičom a priateľom, ktorí sa technicky podieľali na príprave a priebehu turnaja,“ pokračoval A. Bunjatov.

Revúčanom sa darilo viac v športovom zápase, kde mali šesť medailí, zo súborných cvičení kata pridali ďalšie tri. Z nich boli v juniorskej kategórii I. Hatašová a M. Antal zlatí. „Viac členov sa venuje len kumite, avšak máme hlavne dievčatá, ktoré sa venujú kata. Vyžaduje si to však individuálnu prípravu. V kumite urobí pretekár chybu alebo prehráva, no stále má čas zápas zvrátiť, no v kata môže jedno malé zaváhanie, ako napr. strata stability, stáť pretekára víťazstvo,“ vysvetlil A. Bunjatov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Revúcky pohár má za sebou ôsme pokračovanie