Rangers uspeli nad Tampou v Prahe aj v nedeľu

Hokejisti New Yorku Rangers sa tešia z víťazného gólu v zápase s Tampou Bay.
Hokejisti New Yorku Rangers sa tešia z víťazného gólu v zápase s Tampou Bay. (Autor: ČTK)
TASR|5. okt 2008 o 20:32

Ani asistencia Andreja Meszároša nezabránila prehre Tampy Bay s New Yorkom Rangers 2:1.

Praha. Aj po druhom zápase konfrontácie úvodu nového ročníka hokejovej NHL v Prahe medzi New Yorkom Rangers a Tampou Bay Lightning tešili viac zverenci Toma Renneyho, keď zdolali zaslúžene blesky v nedeľu opäť 2:1. Tampa sa síce ujala vedenia Adamom Hallom, ale v druhej tretine otočili výsledok počas celého zápasu aktívnejší jazdci presnými zásahmi Wadea Reddena a Scotta Gomeza.

Mihálik s Meszárošom opäť v otváracej formácii

Slovenskí hokejisti Andrej Meszároš a Vladimír Mihálik dostali miesto ako v sobotu v otváracej formácii Tampy, úspešnejší z nich bol Meszároš, ktorý si pripísal jednu asistenciu a zo všetkých korčuliarov strávil na ľade najviac času. Jeho kolegu z obrany Mihálika poslali rozhodcovia na trestnú lavicu a bol aj pri jednom inkasovanom góle jeho tímu.

Najprestížnejšia hokejová liga sa v sezóne po štvorzápasovom európskom úvode presunie na americký kontinent, kde bude pokračovať od 9. októbra.

V prvej tretine aj bitkárska vsuvka

Začiatočné oťukávanie skončila nepremenená šanca Arťuchina. Presilovku za vylúčenie Dubinského Tampa nevyužila. Mohla aj inkasovať, ale v sobotu čarujúceho Smitha v bránke nahradiaci Kölzig bol pozorný. Onedlho nechali vybúriť sa nie úplne zaplnené hľadisko O2 Arény Voros s Maloneom počas niekoľkých sekúnd bitkárskej vsuvky. Rangers boli tí, ktorí častejšie v útočnom pásme Tampy, ale napriek aktivite ich útočníkov zahrmelo na opačnej strane Meszárošovu strelu tečoval do bránky Lundqvista Hall. Druhé dejstvo charakterizovala obrovská prevaha Neworčanov, čo sa premietlo aj do priebežného výsledku. Tampa bola pod neustálym tlakom a Lundqvist si miestami mohol od nečinnosti čítať aj noviny.

V 23. minúte sa presadil gólovo Redden zužitkujúci spomedzi kruhov pas a prehľad Näslunda, v 32. už Rangers zaslúžene viedli, úspešný bol Gomez, ktorý dorazil strelu Reddena. Po góle sa odvážila konečne dopredu aj Tampa, za niekoľko sekúnd boli v jasnom gólovom nebezpečenstve obe bránky niekoľkokrát, skóre sa však po dobrých šanciach Meszároša a Stamkosa na jednej, ani Žerdeva a Dubinského na druhej nemenilo.

Predĺženie nevybojoval pre Tampu ani kapitán Lecavalier

Nálada na tribúnach však áno, za maximálny hokej si hráči prvýkrát za dva dni vyslúžili aplauz od trpezlivých divákov. Tretia časť sa opäť podobala na sobotňajší boj, prvá polovica sa vyznačovala málo vzruchmi na ľade. Floridský tím sa snažil ešte čosi s výsledkom urobiť záverečným power play vo vlastnom oslabení, Lecavalier sám pred Lundqvistom však minul a tak po úspešnom európskom víkende majú Rangers na konte 2 víťazstvá.

Tom Renney, tréner NY Rangers: "Ukázali sme, že dokážeme hrať aj jednoducho a úspešne. Výhra teší, ale sezóna asi nebude stále takáto. Určite sa máme v čom zlepšovať, videl som aj počas tohto zápasu veľa chýb v našej hre."

Barry Melrose, tréner Tampy Bay: "Nemôžeme vyhrávať, keď nebojujeme, ak sa predvedieme takto, každému tímu sa bude hrať proti nám ľahko. V našom mužstve je veľa útočného potenciálu, ale zostáva zatiaľ nevyužitý."

Václav Prospal, útočník Tampy Bay: "Výsledkovo je to pre nás veľmi zlé. Takto zle hrať nemôžeme, dali sme v oboch zápasoch len po góle, čo je tragické. Ešte je pred nami 80 zápasov, snáď sa to hneď po návrate do Ameriky zmení."

Vincent Lecavalier, kapitán Tampy Bay: "Je to dosť nfrustrujúce, musíme ísť teraz domov, oddýchnuť si a sústrediť sa na ďalšie vystúpenia. Na konci som to zakončenie nemohol zvládnuť lepšie, nemal som dostatok priestoru, aby som sa mohol dostať čistej šance."

Andrej Meszároš, obranca Tampy Bay: "Nehrali sme absolútne dobre, od začiatku to bolo z našej strany zlé. Akoby sme mali ťažké nohy, Rangers naopak lietali počas celého duelu. Do soboty máme voľno, musíme sa vrátiť do svojho zabehaného, tréningy, prípravy a v ďalšom priebehu zabudnúť na tieto výkony."

Vladimír Mihálik, obranca Tampy Bay: "Málo sme strieľali, napriek tomu, že nás tréner upopzorňoval, aby sa situácia zo soboty už neopakovala. Dúfam, že to bude už lepšie. V tretej tretine som sa už na ľade neobjavoval, lebo mám nastrelený členok."

VIDEO - Druhý zápas NHL v Prahe

NY Rangers - Tampa Bay Lightning 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)

Góly: 24. Redden (Näslund, Gomez), 33. Gomez (Voros, Redden) - 19. Hall (MESZÁROŠ, Gratton). Rozhodovali: Fraser, Shick - Cvik, Pare, vylúčení: 6:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 17.085 divákov.

Tampa Bay: Kölzig - Meszároš, Mihálik, Carle, Niskala, Lundin, Heward - St. Louis, Lecavalier, Prospal Vrbata, Stamkos, Malone - Hall, Gratton, Roberts Vrbata, Jokinen, Arťuchin

NY Rangers: Lundqvist - Redden, Rozsíval, Girardi, Kalinin, Staal, Mara - Gomez, Drury, Näslund - Žerdev, Dubinsky, Dawes Callahan, Korpikoski, Prucha - Orr, Betts, Voros

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Rangers uspeli nad Tampou v Prahe aj v nedeľu