Prvý zápas nezvládla. Na dvadsaťjednotku čaká Cyprus

V prvom zápase kvalifikácie mladí Slováci príliš veľa dôvodov na radosť nemali. Zaváhanie z Bieloruska budú chcieť odčiniť proti Cypru.
V prvom zápase kvalifikácie mladí Slováci príliš veľa dôvodov na radosť nemali. Zaváhanie z Bieloruska budú chcieť odčiniť proti Cypru. (Autor: TASR)
SITA|6. okt 2015 o 17:00

Pokiaľ chceme pomýšľať na účasť na kontinentálnom šampionáte, musíme sa pokúsiť uspieť v každom vystúpení, hovorí tréner Pavel Hapal.

MYJAVA. Slovenskí reprezentanti do 21 rokov vo štvrtok o 17.20 h v Myjave nastúpia na svoje druhé predstavenie v 8. skupine kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2017 tejto vekovej kategórie do Poľska.

Zverenci Pavla Hapala doma privítajú rovesníkov z Cypru.

Podľa papierových predpokladov sú Slováci kvalitnejším mužstvom. Úloha favorita alebo outsidera však pre štyridsaťšesťročného českého trénera nie je podstatná. Dvadsaťjednotka sa posnaží odčiniť septembrovú najtesnejšiu prehru 0:1 na pôde Bieloruska v prvom kole eliminácie.

"Aj v Bielorusku sme chceli zvíťaziť, inak to nebude v žiadnom ďalšom stretnutí. S iným cieľom na trávnik nepôjdeme," prízvukoval Hapal v rozhovore pre SITA.

Zápas v Bielorusku Slováci nezvládli.

"Teraz treba zvládnuť Cyprus, dobre sa nachystať. Pokiaľ chceme pomýšľať na účasť na kontinentálnom šampionáte, musíme sa pokúsiť uspieť v každom vystúpení," pokračoval Hapal.

Bývalý kouč FK Senica mal spoločne s realizačným tímom SR "21" dostatok času naštudovať si najbližšieho súpera. "Mali sme viacero možností sledovať Cyperčanov. Využili sme predovšetkým medzištátny prípravný zápas proti Rumunsku a duel tejto kvalifikácie v Holandsku," prezradil český kouč.

hapal_res.jpg

Pavel Hapal sa pokúsi uspieť so svojimi zverencami proti Cypru. FOTO - TASR.

"V Holandsku podľa môjho názoru Cyperčania počas celého súboja ťahali za kratší koniec a domáci na nich boli veľmi dobre pripravení. Takmer všetci futbalisti v ich kádri sú vysokí, siloví a dosť dôrazní. Na to vo štvrtok nesmieme zabudnúť," dodal Hapal.

V nedeľu od 14.30 h v holandskom Nijmegene bude pre mladých Slovákov nasledovať stretnutie s domácimi v treťom kole prebiehajúceho eliminačného cyklu. "Po Cypre hneď prepneme koncentráciu na Holandsko. Vonku to bude ťažké," priznal Pavel Hapal.

Predpokladaná zostava

Chovan - Chvátal, Vavro, Škriniar, Mazáň - A. Rusnák ml., D. Ivan, Bero, Lobotka, J. Mihalík - Zreľák

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Prvý zápas nezvládla. Na dvadsaťjednotku čaká Cyprus