Prví môžu postúpiť zo skupiny Rusi

Miloslav Šebela|12. jún 2012 o 00:10

Poliaci by sa mali obávať celého ruského tímu, tvrdí bývalý poľský brankár Kowalewski.

Prvým tímom, ktorý si v utorok môže zabezpečiť postup zo skupiny, je Rusko. Ak vyhrajú aj dnes proti domácemu Poľsku (o 20.45 h, Dvojka), horšie ako druhí v skupine neskončia. Zápas však vzbudzuje obavy. Vzťahy medzi krajinami sú dlhé roky napäté.

Pred vyše sedemdesiatimi rokmi ruská tajná služba zavraždila tisíce poľských dôstojníkov. Keď si pred troma rokmi leteli uctiť obete katynského masakru poľskí politici aj s prezidentom Lechom Kaczynským, ich lietadlo krátko pred pristátím v ruskom Smolensku havarovalo.

"Zápasy Poľska proti Rusku a predtým ZSSR boli vždy a budú spájané s politikou," uviedol pre denník Super Express niekdajší poľský prezident Alexander Kwasniewski.

Médiá hovoria o "Bitke o Varšavu", pričom v hlavnom meste Poľska je už ohlásený pred zápasom pochod ruských fanúšikov. Poľská ministerka športu Joanna Muchová v tom problém nevidí.

"Nemyslím si, že sa vyskytnú nejaké problémy. Je absolútne normálne, že fanúšikovia svojho mužstva sa stretávajú a spolu chodia ulicami mesta," uviedla Muchová.

Futbalovo zatiaľ presvedčili Rusi. Ich hviezdou bol dvojgólový strelec Dzagojev. Poliakov zase podržal náhradný brankár Przemyslaw Tyton, ktorý chytil proti Grékom aj pokutový kop.

"Poliaci by sa mali obávať celého ruského tímu, nielen niekoho konkrétneho," hovorí bývalý poľský reprezentačný brankár Wojciech Kowalewski.

V druhom zápase A skupiny potrebujú českí futbalisti bodovať. Ak s Grékmi (od 18.00 h, Dvojka) prehrajú, na šampionáte skončia už v skupine.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Prví môžu postúpiť zo skupiny Rusi