Proti Macedónsku sa zostava výrazne zmení

Peter Grajciar.
Peter Grajciar. (Autor: TASR)
Ladislav Harsányi|9. okt 2011 o 19:01

Futbalová reprezentácia Slovenska je už v Skopje, kde v utorok uzavrie kvalifikáciu na EURO 2012 proti Macedónsku. V porovnaní so zápasom s Ruskom bude v zostave viacero zmien.

SKOPJE. Prehra proti Rusku, ktorá definitívne zahatala postup na európsky šampionát, poznačila náladu v slovenskom tíme. „Samozrejme, že je iná ako v prípade, keď máte šancu o niečo hrať. Ideme však odohrať dobrý zápas a verím, že vyhráme,“ opísal situáciu pred utorkovým zápasom proti Macedóncom tréner Vladimír Weiss.

Okrem Martina Škrtela uvoľnil tréner aj ďalšieho stopéra Jána Ďuricu a v strede obrany by tak mal nastúpiť Kornel Saláta s Ľubomírom Michalíkom. Pre karty necestoval Miroslav Stoch a očakávajú sa aj ďalšie zmeny v základnej zostave. Možnosť zahrať si dostanú aj takí, ktorí toľko šancí v kvalifikácii nedostávali.

Do tímu pribudol z náhradníkov jeden hráč, stredopoliar Peter Grajciar. „Zvažovali sme s manželkou program na víkend, keď mi technický vedúci reprezentačného tímu Robo Tomaschek zavolal, že ma tréner nominoval na Macedónsko. Po tom, ako niektorí hráči z kádra vypadli, som mal takú predtuchu, že by ma tréner mohol povolať. A o hodinu na to prišiel telefonát. Tešil som sa, že prídeme do tímu a uvidím chlapcov, ktorých som už dlhšie nevidel,“ netajil sa futbalista pražskej Sparty. Ak dostane šancu, bude to jeho tretí štart za reprezentáciu.

Slovenská futbalová výprava (v kádri je 18 hráčov) priletela do metropoly Macedónska Skopje v nedeľu o 16.20, kde ju vítalo podobné počasie ako u nás doma – jedenásť stupňov a pod mrakom. Hoci zápas už nič nezmení na tom, že v skupine skončia na štvrtom mieste, kvalifikáciu chcú zavŕšiť víťazne.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Proti Macedónsku sa zostava výrazne zmení