Pri oslavách postupu na MS zomrelo 12 Alžírčanov

Alžírsko privítalo postup do Brazílie búrlivými oslavami.
Alžírsko privítalo postup do Brazílie búrlivými oslavami. (Autor: TASR / AP)
TASR|20. nov 2013 o 17:09

Alžírsky štvrtý postup v histórii na majstrovstvá sveta vo futbale stále život dvanástich fanúšikov. Počas osláv zomreli pri autonehodách.

ALŽÍR. Oslavy víťazstva Alžírska nad Burkinou Faso, ktoré poslalo futbalistov severoafrickej krajiny na majstrovstvá sveta 2014 do Brazílie, sa skončili tragicky.

Až 12 ľudí zomrelo a úrady evidujú 240 zranených. Informovala agentúra AP.

Päť fanúšikov zahynulo počas osláv pri východoalžírskom meste Bejaja, keď sa ich automobil zošmykol z cesty a padol do rokliny v hornatej časti krajiny. Ďalší štyria oslavujúci priaznivci zomreli na juhu Alžírska v meste Biskra pri autonehode.

Traja fanúšikovia zomreli v iných mestách, ale podrobnosti alžírske úrady neuviedli. Na väčšine územia krajiny bolo v utorok daždivé počasie a nehody spôsobili zlé vozovky.

Celé Alžírsko bolo v utorok na nohách a v krajine sa búrlivo oslavoval postup na MS. Mladí ľudia počas celej noci jazdili autami so štátnymi vlajkami, trúbili a tešili sa z úspechu svojich miláčikov.

Alžírsko postúpilo na svetový šampionát štvrtýkrát v histórii. Premiér Abdelmalek Sellal a ďalší členovia vlády absolvovali s celým futbalovým tímom v stredu slávnostný obed.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Pri oslavách postupu na MS zomrelo 12 Alžírčanov