Prekonala rakovinu, jej sestra jej podľahla. Tenistka s dojímavom príbehom skončila

sandra Klemenschitsová ukončila kariéru.
sandra Klemenschitsová ukončila kariéru. (Autor: wtatennis.com)
SITA|12. okt 2016 o 22:11

Rakúšanka ukončila kariéru na domácom turnaji v Linzi po boku Patty Schnyderovej.

LINZ. Kariéra rakúskej tenistky s dojímavým osudom Sandry Klemenschitsovej sa v stredu skončila.

Uzavrela ju prehra po boku švajčiarskej veteránky Patty Schnyderovej za 70 minút 5:7, 6:0, 4:10 (zápasový tajbrejk) v 1. kole štvorhry na podujatí WTA v Linzi.

Tridsaťtriročná Sandra Klemenschitsová vopred oznámila, že chronické problémy s pätou jej neumožňujú pokračovať v aktívnej činnosti a toto vystúpenie pred domácimi fanúšikmi je rozlúčkové.

Ocenila, že Schnyderová dodržala sľub a zahrala si s ňou. Organizátori im dali voľnú kartu. Sandra Klemenschitsová bola najvyššie na 318. priečke v singlovom renkingu a 55. mieste v deblovom hodnotení.

Svoj jediný titul vo štvorhre na hlavnej profesionálnej úrovni získala v sezóne 2013 v Bad Gasteine so Slovinkou Andrejou Klepačovou.

Sandra Klemenschitsová (vľavo) a Daniela Klemenschitsová pózujú v Lausanne v roku 2005. Daniela zomrela 9.apríla 2008 po prehre s rakovinou.
Sandra Klemenschitsová (vľavo) a Daniela Klemenschitsová pózujú v Lausanne v roku 2005. Daniela zomrela 9.apríla 2008 po prehre s rakovinou. (Autor: TASR/AP)

Rakúšanke v roku 2008 skonala dvojička Daniela. Podľahla rakovine, samotná Sandra sa vystrábila z rovnakého typu zhubnej choroby.

"Stratila som najdôležitejšieho človeka v mojom živote a stredobod existencie," spätne vyhlásila Sandra Klemenschitsová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Prekonala rakovinu, jej sestra jej podľahla. Tenistka s dojímavom príbehom skončila