Pozrite si, na koho môžu tímy naraziť na ceste do finále MS

Marek Bažík|26. jún 2014 o 02:09

Boje v základných skupinách sa skončili, v sobotu sa začína vyraďovacia časť. Pozrite si osemfinálové dvojice.

play-off ms

Vo štvrtok sa na majstrovstvách sveta 2014 skončili boje v základných skupinách a pred nami je posledných 16 zo 64 stretnutí šampionátu.

Prvé dva týždne naznačili, že na turnaj v Brazílii sa bude spomínať ďaleko dlhšie ako na ten spred štyroch rokov v Juhoafrickej republike. V skupinách sme videli Brazíliu, ktorá nehrala celkom ako Brazília; Holandsko, ktoré nehralo celkom ako Holandsko; Španielov, ktorí nehrali vôbec ako majstri sveta; aj Kostaričanov, ktorým nedával nikto šancu a predsa vyhrali skupinu smrti. Videli sme desiatky zlých rozhodcovských rozhodnutí, ale aj nezvyčajne veľa gólov. Videli sme aj simulovanie a hryzenie, ale v prvom rade skvelý futbal.

Tímy, ktoré pomýšľajú na celkové víťazstvo, však vedia, že za sebou nemajú ani polovicu cesty. Vyraďovaciu časť odštartuje v sobotu zrejme najatraktívnejšia osemfinálová dvojica, domáca Brazília narazí v juhoamerickom súboji na silné Čile. Ďalších hlavných favoritov čakajú relatívne ľahší súperi. Argentína hrá so Švajčiarskom, Nemecko s Alžírskom, Holandsko s Mexikom, Francúzsko s Nigériou.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Pozrite si, na koho môžu tímy naraziť na ceste do finále MS