Pozrite si, ako začali v nových tímoch Jágr a Gáborík

Jaromír Jágr
Jaromír Jágr (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|5. apr 2013 o 11:08

Víťaznými gólmi pomohli Columbusu, respektíve Bostonu Marián Gáborík a Jaromír Jágr.

Bude mu trvať kým sa chytí, vkladajú do neho príliš veľké nádeje, predsa len chceli viac Jaromeho Iginlu. To bola len časť otázok, ktoré si dávali fanúšikovia pred prvým zápasom Jaromíra Jágra v drese Bostonu po prestupe z Dallasu.

Legendárna šesťdesiatosmička všetkým odpovedala najlepšie ako sa dá. V defenzívne ladenom zápase s New Jersey strelila jediný gól večera.

Zdeno Chára rozohral na Marchanda, ten si nakorčuľoval z ľavej strany do pásma a prihral pred bránku, kde sa puk odrazil od korčule českého krídelníka do bránky.

Po zápase ho vyhlásili za druhú hviezdu, ale sám nešetril kritikou. "Musím sa zlepšiť, hovoril som spoluhráčom z útoku, že mi ich bolo ľúto, že musia hrať so mnou," hovoril Jágr pre nhl.com, ktorý korčuľoval v druhom útoku na miesto zraneného Patrica Bergerona.

Salutovanie si šetrí na play off

Odchovanec Kladna okomentoval aj svoju akciu, kde bolo dôležité, že sa natlačil pred Brodeura. "Vždy sa hovorí o tom ako je dôležité sa tlačiť pred bránku. Nikdy som to veľmi nerobil, ale keby som to vedel v dvadsiatke, tak by som mal o stovku gólov viac," typicky vtipkovala česká ikona.

Veľa fanúšikov Bruins privítalo Jágra v hľadisku parochňami s typickými dlhými vlasmi, s ktorými sa Čech preslávil ešte v Pittsburghu. Čakalo sa, že Jágr po góle aj zasalutuje. "To si nechám až na play off. Plus musím dať pekný gól, nie takýto nohou."

Zahanbiť sa v novom pôsobisku nenechal ani Marián Gáborík. Najprv si pripísal asistenciu na prvom góle Columbusu proti Nashvillu, aby sám rozhodol o výhre Blue Jackets v tretej tretine.

Zaspomínal si na spoluprácu ešte z Rangers s Brandonom Dubinskym. Skúsený center vyhral súboj a z ľavej strany prihrával pred bránku, kde bol pripravený na bekhandovú dorážku Gáborík.

"Je to skvelé mať hráča, ktorý je schopný streliť veľký gól v každej chvíli a Marián taký strelil v tretej tretine," hovoril nhl.com tréner Blue Jackets Todd Richards.

"Som rád, že mám prvý gól v drese Columbusu za sebou, je to skvelá výhra," povedal slovenský krídelník.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pozrite si, ako začali v nových tímoch Jágr a Gáborík