Polášek zabojuje v Casablance o jedenásty titul

Martin Kližan
Martin Kližan (Autor: TASR/AP)
TASR|13. apr 2013 o 20:14

Anderson nastúpi v boji o titul v nedeľu proti skúsenému Španielovi Tommymu Robredovi.

CASABLANCA. Slovenský tenista Martin Kližan nepostúpil do svojho druhého finále na okruhu ATP. V semifinále dvojhry na antukovom turnaji v marockej Casablance (dotácia 410.200 eur) prehral s dvojkou "pavúka" Kevinom Andersonomh 6:2, 4:6 a 2:6.

Vlaňajší víťaz turnaja v Petrohrade si z podujatia Grand Prix Hassan II. odnáša prémiu 21.130 eur a 90 bodov do svetového rebríčka ATP Entry.

Anderson nastúpi v boji o titul v nedeľu proti skúsenému Španielovi Tommymu Robredovi.

Anderson zlomil zápas v druhom sete

Kližanovi vyšiel úvod zápasu s Andersonom, keď v druhom geme prelomil podanie súpera a po potvrdení brejku si vybudoval náskok 3:0. Juhoafričan síce následne znížil na 2:3, no ďalšie tri gemy sa stali korisťou Kližana.

Najlepší slovenský singlista mal navrch pri dlhých výmenách od základnej čiary, z forhendu tlačil súpera do defenzívy a prezentoval sa aj viacerými skvelými víťaznými bekhendovými krosmi.

V druhom dejstve si obaja hráči držali svoje podanie až do stavu 4:4. V deviatom geme Kližan po sérii nevynútených chýb stratil servis a Anderson išiel podávať na víťazstvo v sete. Kližan si vypracoval tri brejkbaly, no Anderson potom získal päť fiftínov za sebou a vynútil si rozhodujúci set.

Juhoafričan sa dostal na koňa, v treťom dejstve vďaka skvelému podaniu a kvalitným returnom odskočil Kližanovi na 4:0 a zápas už dotiahol do úspešného konca. Za stavu 5:2 premenil pri vlastnom podaní v poradí druhý mečbal a upravil vzájomnú bilanciu s Kližanom na 2:0.

V roku 2011 ho zdolal v dvoch setoch na turnaji vo Valencii. Kližana ešte v sobotu večer čakalo v Casablance semifinále štvorhry.

Polášek do finále

Filip Polášek s Rakúšanom Julianom Knowlem sa prebojovali do finále štvorhry. V semifinále si ako nasadené jednotky poradili so slovenským párom Martin Kližan, Igor Zelenay v troch setoch 0:6, 6:3 a 10:5 v tzv. supertajbrejku.

Polášek bude v nedeľu bojovať o jedenásty titul na okruhu ATP.

Dvojhra - semifinále:

Kevin Anderson (2-JAR) - Martin KLIŽAN (3-SR) 2:6, 6:4, 6:2

Štvorhra - semifinále:

Julian Knowle, Filip POLÁŠEK (1-Rak/SR) - Martin KLIŽAN, Igor ZELENAY (SR) 0:6, 6:3, 10:5

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Polášek zabojuje v Casablance o jedenásty titul