Polášek vyhral s Čechom Čermákom štvorhru na turnaji ATP v Gstaade

TASR|31. júl 2011 o 16:20

Slovenský tenista Filip Polášek s Čechom Františkom Čermákom sa stali víťazmi štvorhry na antukovom turnaji ATP vo švajčiarskom Gstaade.

Polášek získal v nedeľu celkovo šiesty deblový titul na okruhu ATP, druhý po boku Čermáka.

GSTAAD. Slovenský tenista Filip Polášek s Čechom Františkom Čermákom sa stali víťazmi štvorhry na antukovom turnaji ATP vo švajčiarskom Gstaade (dotácia 450.000 eur).

Týždeň po finálovej prehre v Hamburgu si v rozhodujúcom dueli tentokrát ako nasadené jednotky poradili s nemecko-rakúskym párom Christopher Kas, Alexander Peya (2.) za 83 minút v dvoch setoch 6:3 a 7:6 (7).

Polášek získal v nedeľu celkovo šiesty deblový titul na okruhu ATP, druhý po boku Čermáka. Prvého mája obaja triumfovali pri spoločnej premiére na turnaji v Belehrade. Zaujímavosťou je, že práve v Gstaade vybojoval Polášek v júli 2008 svoju vôbec prvú cennú trofej - vtedy po boku ďalšieho Čecha Jaroslava Levinského.

S Čermákom si vďaka triumfu v Gstaade rozdelia spoločnú prémiu 22.000 eur, do svetového rebríčka im pribudne 250 bodov. Peyovi sa "pomstili" za prehru z Hamburgu, kde Rakúšan vyhral štvorhru so svojím krajanom Oliverom Marachom.

Polášek po víťaznom finále netajil veľkú radosť: "V Gstaade mám super bilanciu, keď pri troch účastiach som získal dva tituly a raz som bol vo finále. Veľmi sa mi v tomto meste páči a vždy sem rád chodím. Dnešné finále bolo veľmi ťažké, hrali sme v náročných podmienkach, počas celého zápasu fúkal silný vietor, čo všetkým aktérom sťažovalo úlohu, hlavne pri returnoch a úderoch od základnej čiary. V prvom sete sa nám ich našťastie podarilo hneď brejknúť a potom sme si to už udržali. V druhom sete začal mať Franto problémy s lakťom, ktoré sa postupne stupňovali. Som rád, že sme napokon v tajbrejku dotiahli do úspešného konca, lebo v supertajbrejku by to bolo veľmi ťažké. Teraz ideme do rakúskeho Kitsbühelu, potom si dáme dva týždne prestávku a pred US Open sa ešte predstavíme na turnaji vo Winston-Saleme," uviedol pre TASR.

Štvorhra - finále:

Filip POLÁŠEK, František Čermák (1-SR/ČR) - Christopher Kas, Alexander Peya (2-Nem./Rak.) 6:3, 7:6 (7)

Prehľad deblových titulov Filipa Poláška na okruhu ATP:

júl 2011 v Gstaade s Františkom Čermákom (antuka)

máj 2011 v Belehrade s Františkom Čermákom (antuka)

júl 2010 v Umagu s Lešom Friedlom (antuka)

júl 2009 v Bastade s Jaroslavom Levinským (antuka)

október 2008 v Petrohrade s Travisom Parrottom (tvrdý povrch, hala)

júl 2008 v Gstaade s Jaroslavom Levinským (antuka)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Polášek vyhral s Čechom Čermákom štvorhru na turnaji ATP v Gstaade