Polášek prehral v 2. kole štvorhry, Mertiňák neuspel v 1. kole miešanej štvorhry

SITA|2. sep 2010 o 23:07

Slovenský tenista Filip Polášek a Čech Martin Damm prehrali vo štvrtkovom stretnutí 2. kola štvorhry mužov na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku.

NEW YORK. Slovenský tenista Filip Polášek a Čech Martin Damm prehrali vo štvrtkovom stretnutí 2. kola štvorhry mužov na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku (30. augusta - 12. septembra, celková dotácia 22,668 milióna USD, tvrdý povrch DecoTurf II vonku) s takisto nenasadeným ukrajinsko-ruským párom Sergij Stachovskij, Michail Južnyj tesne 4:6, 6:1, 6:7 (1).

Tenista roka 2008 v SR Polášek a Damm pritom v utorok v 1. kole deblovej súťaže v areáli USTA Billie Jean King National Tennnis Center v lokalite Flushing Meadows veľmi nečakane zdolali obhajcov trofeje, Čecha Lukáša Dlouhého a Inda Leandera Paesa, ale teraz na to nedokázali nadviazať. Odnášajú si spoločný šek na 15 000 USD.

Maximom 25-ročného zvolenského rodáka Poláška v debli na úrovni "veľkej štvorky" zostáva dvakrát dosiahnuté wimbledonské osemfinále (2008 a 2010). Na medzinárodných otvorených majstrovstvách Spojených štátov amerických sa v rokoch 2008 i 2009 lúčil hneď v 1. kole, zhodne po boku domáceho Travisa Parrotta.

Štvorhra mužov - 2. kolo:

Sergij Stachovskij, Michail Južnyj (Ukr./Rus.) - Martin Damm, Filip Polášek (ČR/SR) 6:4, 1:6, 7:6 (1)

Mertiňák neuspel v 1. kole miešanej štvorhry

Slovenský tenista Michal Mertiňák a Češka Andrea Hlaváčková prehrali vo štvrtkovom stretnutí 1. kola miešanej štvorhry na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku (30. augusta - 12. septembra, celková dotácia 22,668 milióna USD, tvrdý povrch DecoTurf II vonku) s tiež nenasadeným domácim tandemom Melanie Oudinová, Ryan Harrison 1:6, 5:7.

Úradujúci Tenista roka v SR Mertiňák má v debli na podujatiach "veľkej štvorky" celkovú bilanciu 2:6 (bez zarátania jedného skreču bez boja), v tejto sezóne 1:4. Aktuálny neúspech zároveň znamená rozlúčku 30-ročného rodáka z Považskej Bystrice so 129. majstrovstvami USA. Vo štvorhre mužov spolu s Čechom Františkom Čermákom totiž v utorok už v 1. kole podľahli brazílskemu páru Marcelo Melo, Bruno Soares 6:7 (4), 5:7. V mixe sa zo Slovákov ešte predstaví Daniela Hantuchová po boku Inda Maheša Bhupáthího. Na úvod si zmerajú sily s estónsko-švédskou dvojicou Kaia Kanepiová, Robert

Miešaná štvorhra - 1. kolo:

Melanie Oudinová, Ryan Harrison (USA) - Andrea Hlaváčková, Michal Mertiňák (ČR/SR) 6:1, 7:5

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Polášek prehral v 2. kole štvorhry, Mertiňák neuspel v 1. kole miešanej štvorhry