Polášek do finále štvorhry na turnaji ATP v Eastbourne

SITA|18. jún 2009 o 14:18

Slovenský tenista Filip Polášek po piaty raz v kariére postúpil do finále štvorhry na hlavnej profesionálnej úrovni a pokúsi sa o zisk svojho tretieho primátu.

EASTBOURNE.

Dvadsaťtriročný zvolenský rodák a Američan Travis Parrott zvíťazili vo štvrtkovom stretnutí semifinále deblovej súťaže na turnaji ATP World Tour 250 Aegon International v britskom Eastbourne v Sussexe (dotácia 450 000 eur, tráva) nad takisto nenasadeným juhoafricko-austrálskym párom Jeff Coetzee, Jordan Kerr za 61 minút hladko 6:2, 6:4.

"Som rád, že hneď na mojom prvom turnaji po pominutí zdravotných problémov sa nám takto darí. Najmä ja sa cítim byť každým zápasom istejší. Ten dnešný nám vyšiel výborne. V oboch setoch sme hneď prerazili podanie súperov, čo nám veľmi pomohlo. Sami sme kvalitne servovali a nečelili sme žiadnemu brejkbalu," uviedol Filip Polášek pre agentúru SITA.

Držitelia vlaňajšieho titulu z ruského Petrohradu (Polášek minulý rok triumfoval aj vo švajčiarskom Gstaade po boku Čecha Jaroslava Levinského) si v súboji o trofej v areáli International Tennis Center na adrese College Road zmerajú sily s úspešnými z neskoršieho štvrtkového zápasu Mariusz Fyrstenberg, Marcin Matkowski (Poľ.) - Bruno Soares, Kevin Ullyett (3-Braz./Zimb.). Už teraz majú istotu 150 bodov do párového svetového rebríčka a spoločného šeku na 11 450 eur. Na šampiónov čaká 250 bodov a 22 750 eur.

Úradujúci domáci Tenista roka Filip Polášek, 23. vo svetovom rebríčku ATP vo štvorhre, mal pred Roland Garros problémy s pravým zápästím a priamo na spomenutom parížskom grandslamovom podujatí ho trápil chrbát. V stredu však pre agentúru SITA uviedol: "Momentálne som zdravotne v poriadku a nič ma nebolí."

Štvorhra - semifinále:

Travis Parrott, Filip Polášek (USA/SR) - Jeff Coetzee, Jordan Kerr (JAR/Austr.) 6:2, 6:4 za 61 minút

Prehľad doterajších výsledkov Filipa Poláška vo finále štvorhry na hlavnom okruhu ATP:

2009:

február Memphis (USA) tvrdý povrch Travis Parrott (USA) - Mardy Fish, Mark Knowles (USA/Bah.) 6:7 (1), 1:6

2008:

október Petrohrad (Rus.) tvrdý povrch Travis Parrott (USA) - Rohan Bopanna, Max Mirnyj (India/Biel.) 3:6, 7:6 (4), 10:8 (zápasový tajbrejk)

júl Gstaad (Švajč.) antuka Jaroslav Levinský (ČR) - Stéphane Bohli, Stanislas Wawrinka (Švajč.) 3:6, 6:2, 11:9 (zápasový tajbrejk)

apríl Valencia (Šp.) antuka Travis Parrott (USA) - Máximo González, Juan Monaco (Arg.) 5:7, 5:7

Legenda: dátum, dejisko, povrch, partner, súperi, výsledok.

Súhrn výsledkov štvrtkových stretnutí štvrťfinále dvojhry na tenisovom turnaji ATP World Tour 250 Ordina Open v holandskom Hertogenboschi (dotácia 450 000 eur, tráva):

Dvojhra - štvrťfinále - štvrtok - súhrn výsledkov:

Iván Navarro-Pastor (Šp.) - David Ferrer (3-Šp.) 6:4, 6:2

Rainer Schüttler (4-Nem.) - Jérémy Chardy (7-Fr.) 7:6 (7), 3:6, 7:6 (11)

Benjamin Becker (Nem.) - Michael Llodra (Fr.) 7:6 (6), 7:5

Raemon Sluiter (Hol.) - Dudi Sela (Izr.) 4:6, 6:4, 6:4

Dvojice v piatkovom semifinále:

Benjamin Becker (Nem.) - Rainer Schüttler (4-Nem.)

Iván Navarro-Pastor (Šp.) - Raemon Sluiter (Hol.)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Polášek do finále štvorhry na turnaji ATP v Eastbourne