Podľa Čadu majú hráči najradšej posilňovňu

Tréner HC Košice Rostislav Čada si pochvaľuje prístup hráčov k tréningu.
Tréner HC Košice Rostislav Čada si pochvaľuje prístup hráčov k tréningu. (Autor: sita)
Sportnet|23. jún 2010 o 00:00

Košickí hokejisti pomaličky finišujú s letnou prípravou na suchu. Na budúci týždeň sa drina skončí a nasledovať budú trojtýždňové dovolenky. Tréner HC Košice Rostilav Čada svojich zverencov nešetrí, je známy zástanca tvrdej letnej prípravy.



KOŠICE. Obhajca extraligového titulu – tím hokejistov HC Košice sa deň čo deň poriadne zapotí. Tréningy českého trénera Rostislava Čadu sú pestré, ale aj bolia. Kormidelník majstra si však zakladá na dobrej fyzickej príprave. Oceliari budú trénovať na suchu už len pár dní, v júli ich čakajú dovolenky a potom štartuje príprava na ľade. Trénera Čadu sme sa opýtali:

Ako ste spokojný s priebehom letnej prípravy?

"S prostredím, s podmienkami, aké máme, s tým ako to hráči zvládajú, s ich nasadením a prácou vyslovujem spokojnosť. A čo je tiež dôležité, nemali sme žiadne vážnejšie zranenia, ak nerátam nejaké natiahnuté svalstvo, ktoré si vyžaduje týždňový výpadok. Nik nám však nevypadol na dlhšie a už aj Andrašovský s Tabačekom sú v plnej záťaži. Ján Tabaček mal ešte zo záveru plynulej sezóny svalové zranenie v oblasti slabín, musel podstúpiť operáciu. Dušan Andrašovský šiel do letnej prípravy po problémoch s kolenom ešte v play-off. Ale to koleno si nakoniec vyžiadalo artroskopiu, no aj on už zaberá naplno."

Aké typy tréningov sa vašim zverencom pozdávajú najviac?

"Určite, ako badám, preferujú silový spôsob prípravy, teda posilňovňu. Tú majú najradšej. Najmenej zase behy na Bankove, spinning a kruhový tréning v telocvični."

Do prípravy ste išli len s dvoma brankármi Julom Hudáčekom a Tomášom Halászom. S kým teda rátate na post trojky?

"Trojkou by mal byť Dominik Riečický z našej juniorky. Ale všetko ukáže čas, uvidíme, čo prinesie príprava na ľade v júli a v auguste a okrem toho prestupový termín sa končí 31. januára 2011."

Obzeráte sa po nejakých posilách?

"Nevravím, že káder je definitívne uzavretý, ale momentálne neriešime príchod žiadneho hráča."

V útoku máte po angažovaní Buca hráčov na takmer šesť formácií. Budete teda ofenzívne rady redukovať?

"Do júlovej prípravy na ľade pôjdeme s dvoma brankármi, deviatimi a 14 útočníkmi. Z toho je jasné, že niektorí útočníci zo súčasného kádra začnú prípravu na ľade v Bardejove. Ale kto pôjde na farmu, to sa ešte len rozhodneme."

V kalendári ste mali ešte jedno voľné miesto na prípravný duel. Podarilo sa vám nájsť posledného súpera?

"Plán prípravných stretnutí je jasný s tým, že na posledný týždeň pred začiatkom extraligy sme si naplánovali prípravné stretnutie v Bardejove s našou farmou."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Podľa Čadu majú hráči najradšej posilňovňu