Podkonický o vyhodení trénera po titule: Je to zvláštne

Peter Mikula pri oslavách extraligového titulu.
Peter Mikula pri oslavách extraligového titulu. (Autor: SITA)
Ondrej Gajdoš|5. máj 2013 o 19:09

V majstrovskom klube HKM Zvolen už hľadajú nového trénera.

BRATISLAVA. Hokejisti Zvolena vybojovali v extralige v polovici apríla po finálovej výhre nad Košicami druhý majstrovský titul a trénera Petra Mikulu, ktorý mužstvo priviedol k triumfu, nosili na pleciach.

Na začiatku mája bolo všetko inak. Mikulovi sa skončila zmluva, z klubu ho vyhodili.

Odchod z vrcholu

Mikula neprešiel na piatkovom hlasovaní akcionárov klubu. Traja boli za, traja proti a jeden sa zdržal hlasovania.

„Rozhodol vyšší súčet percent akcionárov, ktorí hlasovali proti predĺženiu kontraktu,“ vysvetľoval v denníku Šport generálny manažér HKM Milan Čanky. Už dostal mandát na hľadanie nového kouča. V nedeľu mal Čanky vypnutý mobil.

Tréner Mikula prišiel k mužstvu v sezóne 2011 - 2012, keď bolo v základnej časti na siedmom mieste. V play off potom postúpil do semifinále. A v nasledujúcom ročníku po doplnení kádra dotiahol Zvolen na extraligový vrchol.

„Je to zvláštne. Vyhrali sme extraligu a úspešnému trénerovi nepredĺžia zmluvu. Ale je to vec manažmentu klubu, má na to právo,“ zareagoval skúsený útočník Andrej Podkonický. Patril medzi ťahúňov, bol štvrtým najproduktívnejším hráčom mužstva. „Aj mne sa skončil kontrakt. O novom som s klubom zatiaľ nerokoval. Vo Zvolene som bol spokojný. Som tu doma, rád by som zostal.“

Bez zmluvy je 13 hráčov

Tréner Mikula bol cez víkend na telefóne nedostupný. Odkázal, že zisk majstrovského titulu považuje za zadosťučinenie svojej práci. Od klubu žiada vyrovnanie piatich mesačných výplat aj majstrovských prémií. HKM Zvolen má podobné podlžnosti aj voči hráčom. A to po sezóne vyšiel s vyhlásením, že v budúcnosti by mal záujem o vstup do KHL, kde je minimálny rozpočet desať miliónov eur.

„Mužstvo pre novú extraligovú sezónu sa budeme snažiť zložiť tak, aby sme neustupovali z pozícií,“ tvrdil generálny manažér Čanky v rozhovore na webovej stránke HKM. „Stanoviť si menší cieľ ako finále by bolo alibistické.“

Vo Zvolene sa skončili zmluvy trinástim hráčom - brankárom Šimkovi, Škrečkovi, obrancom Juraškovi, Výbornému, útočníkom Škvaridlovi, bratom Juríkovcom, Podkonickému, Brabencovi, Chovanovi, Kallovi, Čurillovi a Hertlovi.

Ak sa dohodnú na ďalšej spolupráci, tento mesiac začnú letnú prípravu už pod vedením Mikulovho nástupcu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Podkonický o vyhodení trénera po titule: Je to zvláštne