Po nakúpnej horúčke Birmingham nemal na Vitteka, možno po sezóne

TASR|23. jan 2003 o 15:10

Birmingham 23. januára (TASR) - Napriek neúspešným rokovaniam o prestupe slovenského futbalového reprezentanta Róberta Vitteka do anglického klubu FC ...

Birmingham 23. januára (TASR) - Napriek neúspešným rokovaniam o prestupe slovenského futbalového reprezentanta Róberta Vitteka do anglického klubu FC Birmingham City nie je vylúčené, že v lete po skončení sezóny sa 20-ročný talent opäť nevráti na ostrovy. Podľa britských médií musel tréner Blues Steve Bruce ustúpiť od svojho zámeru angažovať Vitteka len z dôvodu prázdnej pokladne.

"Prestup sa nám nepodarilo realizovať. Vittek je jedným z hráčov, ktorých pozorujeme a ktorých výkonnosť budeme naďalej monitorovať. Možno, že sa opäť v budúcnosti stretneme. Vittek je mladým hráčov, ktorý má perspektívu do budúcnosti. Podrobne zmonitorujeme situáciu a podľa situácie sa opäť skontaktujeme v lete. Teraz môžem konečne vypnúť mobil a začať pracovať. Máme šesť nových hráčov, ak sme realisti, treba povedať, že to je úspech. Cítili sme však, že to potrebujeme, ak sa chceme udržať v najvyššej súťaži," uviedol pre britské média Steve Bruce, ktorý v lete priviedol na štadión Sv. Ondreja šesť nových posíl - majstra sveta z roku 1998 Christophe Dugarryho, Ferdinanda Colyho, Jamie Claphama, Stephena Clemenca a bývalého spoluhráča Slováka Ľubomíra Moravčíka Poliaka Piotra Swierczewskeho. Poslednou záťažou pre klubovú pokladňu sa stal nákup obrancu Arsenalu Londýn Matthew Upsona, ktorý mieri do Birminghamu za vyše 3 milióny libier.

pb ph

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Po nakúpnej horúčke Birmingham nemal na Vitteka, možno po sezóne