Pittsburgh vyhráva aj bez Crosbyho s Malkinom

Ottawa doma zdolala Minnesotu.
Ottawa doma zdolala Minnesotu. (Autor: SITA/AP)
TASR|12. okt 2011 o 07:29

V dvoch nočných zápasoch sa predstavil len Tomáš Kopecký, ktorý si pripísal dva mínusové body.

NEW YORK. Hokejisti Pittsburghu aj bez Sidneyho Crosbyho a Jevgenija Malkina predvádzajú zatiaľ najlepší štart do NHL za uplynulých 17 rokov. V utorok si v prvom domácom zápase v sezóne poradili s Floridou 4:2 a po prvom týždni súťaže majú bilanciu 3 výhry a 1 prehra v nadstavenom čase.

Naposledy mali Penguins lepší vstup v sezóne 1994/95, keď neprehrali v prvých trinástich dueloch. Hviezdneho Crosbyho zatiaľ zastupuje Matt Cooke. Hokejista, ktorý doteraz plnil zápisy o stretnutiach titulky periodík skôr svojimi trestami, strelil v utorok už tretí gól v sezóne. "Som na ceste za 61 gólmi za rok,“ smial sa po zápase Cooke.

"V minulosti som sa mnohému naučil, teraz svoju produktivitu nechcem preceňovať. Keď však máte dôveru trénera a cítite sa dobre, potom stúpa aj váš výkon a ukážete hru, ktorú od vás nečakajú,“ povedal Cooke. Panthers mali na dosah prvýkrát od roku 2005 štart do sezóny s dvoma víťazstvami za sebou, ale s Penguins prehrali piatykrát v rade.

"Pittsburgh hrá skvele ako tím. To bola ich veľká výhoda, nám sa to nedarilo dosiahnuť počas celých 60 minút, ale iba v určitých pasážach," uviedol obranca Floridy Brian Campbell. Tomáš Kopecký odohral v drese Panthers vyše 18 minút, v štatistikách má dva mínusové body.

Ottawa si s Minnesotou poradila až v samostatných nájazdoch a tešila sa z prvej výhry v sezóne. Senators sa v tomto ročníku do zápasov pomalšie rozbiehajú, aj v treťom dueli dobiehali manko po prvej tretine. Na rozdiel od prvých dvoch súbojov tentoraz stihli v riadnom hracom čase vyrovnať a víťazný gól si v nájazdovej lotérii pripísal Jason Spezza. "Na prvé víťazstvo sme sa veľmi napracovali, preto sú to dobré pocity. Tie ešte umocňuje fakt, že sme ho dosiahli pred vlastnými divákmi," povedal Spezza.

výsledky:

Ottawa - Minnesota 4:3 po sam. nájazdoch (0:2, 1:0, 2:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 29. Foligno (Regin, Neil), 47. Neil (Regin, Phillips), 49. Greening (M. Michálek, Karlsson), rozhodujúci sam. nájazd Spezza - 9. Brodziak (Stoner), 20. Setoguchi (M. Koivu, Heatley), 42. N. Johnson

Vylúčení: 3:5 na 2 min, navyše: Konopka na 5+DKZ min za bitku - Kassian 5 min za bitku, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 44:27, brankári: Anderson - Niklas Bäckström. Diváci: 19 455.

Pittsburgh - Florida 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)

Góly: 15. Dupuis (Vitale, Letang), 32. Cooke (Vitale, Dupuis), 36. Park (C. Adams), 47. Neal (J. Staal, Kunitz) - 33. M. Goc (Skille, Weaver), 44. Fleischmann (Weiss, Versteeg)

Vylúčení: 5:4 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0. Strely na bránku: 29:34, brankári: M.-A. Fleury - Theodore. Diváci: 18 503.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pittsburgh vyhráva aj bez Crosbyho s Malkinom