Pittsburgh povolal Lintnera, Surový zostal v tíme aj po českej čistke

TASR|25. feb 2003 o 19:14

Pittsburgh 25. februára (TASR) - Klub zámorskej NHL Pittsburgh Penguins povolal v utorok do tímu slovenského obrancu Richarda Lintnera, ktorý sa začiatkom ...

Pittsburgh 25. februára (TASR) - Klub zámorskej NHL Pittsburgh Penguins povolal v utorok do tímu slovenského obrancu Richarda Lintnera, ktorý sa začiatkom februára stal súčasťou mohutnej výmeny s newyorskými jazdcami a doteraz pôsobil na farme tučniakov v AHL.

Lintner si vo farmárskom tíme Wilkes-Barre pripísal na konto gól a štyri asistencie v šiestich dueloch. V tejto sezóne odohral najlepší obranca vlaňajších MS v Göteborgu za NY Rangers iba 10 zápasov s bilanciou 1+0, predtým pôsobil 25-ročný zadák v Nashville, ale na výraznejšie presadenie sa v NHL stále čaká.

Pittsburgh v utorok poslal na farmu dvoch českých útočníkov Michala Siveka a Milana Krafta. Čistku v tíme bez ujmy prežil ďalší Slovák Tomáš Surový, ktorý po príchode do prvého tímu príjemne prekvapil a v šiestich zápasoch má na konte už päť bodov za tri góly a dve asistencie. O hre 21-ročného krídelníka sa pochvalne vyjadrili tréner tučniakov Rick Kehoe i kapitán tímu Mario Lemieux (na snímke), s ktorým naposledy hral v jednom útoku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pittsburgh povolal Lintnera, Surový zostal v tíme aj po českej čistke