S Vlhovou súhlasí aj expertka. Slalom v Sestriere môže byť na hrane fair play

Petra Vlhová v Sestriere.
Petra Vlhová v Sestriere. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|10. dec 2022 o 22:25

Shiffrinová dopláca na silový tréning.

BRATISLAVA. Slovenská reprezentantka Petra Vlhová cítila po pretekoch obrovského slalomu v talianskom stredisku Sestriere únavu. 

„Bolo to dnes veľmi náročné. Preteky mi zobrali veľa síl,“ reagovala pre JOJ Šport po odjazdení dvoch kôl. 

Slovenka obsadila tretie miesto. Z víťazstva sa tešila domáca reprezentantka Marta Bassinová, druhá bola Sara Hectorová. 

„Ja som spokojná, mám pódium. Ale človeka mrzí, že po prvom kole vedie a potom spadne na tretiu priečku. Ale bolo to dnes ťažšie,“ reagovala na líderskú pozíciu po prvej jazde. 

Slalom na hrane fair play?

Pretekárky sa museli vyrovnať s náročnými podmienkami na trati, pretože na ľadovú podložku napadlo niekoľko centimetrov nového snehu. 

Petra Vlhová v Sestriere 2022

Nedeľa 11. december:

Slalom - 1. kolo o 10:30, 2. kolo o 13:30


„Trať bola pôvodne veľmi dobre pripravená do tvrdého ľadu. Sneh, ktorý v Sestriere napadol, ľad porušil. Keď lyžiarky šli po zjazdovke, tak dostávali obrovské rany zospodu lyží. Je to akoby ich niekto boxoval.

Vznikla vrstvička, ktorá trochu povolila. Lyžiarky však mali ideálnu stopu a tlačili na jedno miesto. Trať sa narušila a vznikli diery a ryhy, ktoré boli tvrdé a hlboké až dva centimetre,“ opísala česká expertka a bývalá lyžiarka Eva Kurfürstová.

Petra Vlhová oslavuje na pódiu spolu s tímom tretie miesto v obrovskom slalome v Sestriere.
Petra Vlhová oslavuje na pódiu spolu s tímom tretie miesto v obrovskom slalome v Sestriere. (Autor: TASR)

„Po tom, ako napadol sneh sa spravilo to, že niektoré brány boli tvrdé, niektoré mäkké a niekde bol taký ´cukor´. Urobili sa na svahu guličky. Bolo to veľmi hrboľaté. Bol to boj, ale išla som naplno a nakoniec je z toho tretie miesto," povedala Vlhová pre TASR. 

Slovenka vyslovila obavy o zjazdovku pri slalomových pretekoch. „Ak budú podmienky ako pri pretekoch obrovského slalomu, je to na hrane fair play. Dúfam, že trať bude lepšia.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»S Vlhovou súhlasí aj expertka. Slalom v Sestriere môže byť na hrane fair play