Pešková pôjde na európsky šampionát do 23 rokov, limit splnila už pri svojej premiére

Pred vyše dvoma rokmi získala striebro na olympijských hrách mládeže v Nankingu.
Pred vyše dvoma rokmi získala striebro na olympijských hrách mládeže v Nankingu. (Autor: TASR)
SITA|27. mar 2017 o 00:28

Slovenská bežkyňa splnila limit na podujatí v arizonskom Tempe v USA.

TEMPE. Strieborná medailistka z olympijských hier mládeže 2014 Michaela Pešková obsadila na univerzitnom mítingu Arizona State Pac-12/BigTen Invitationa v arizonskom Tempe v USA na 400 metrov prekážok druhé miesto časom 59,35 sekundy.

Hneď vo svojom prvom štarte v letnej časti zámorskej sezóny tak splnila limit na júlové majstrovstvá Európy do 23 rokov v poľskom meste Bydgoszcz. Peškovú zdolala len jej spolužiačka z univerzity Jasmine Bargeová (58,59).

Prekážkarka Slávie Trnava bola aj finišmankou kvarteta University of Nebraska v Lincolne v štafete na 4 x 400 metrov, ktoré časom 3:46,35 minúty obsadilo na štadióne Sun Angel druhú priečku.

Talentovaná Slovenka pod vedením trénera Eduarda Čordáša získala v roku 2013 v behu na 400 metrov prekážok striebro na Európskom olympijskom festivale mládeže, o rok neskôr taký istý kov na mládežníckych olympijských hrách, v roku 2015 bola šiesta na juniorských majstrovstvách Európy a vlani piata na juniorských majstrovstvách sveta, druhá z Európaniek.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Pešková pôjde na európsky šampionát do 23 rokov, limit splnila už pri svojej premiére