Pešír aj Sedlák posilnia Ružomberok

SITA|14. feb 2009 o 11:15

Dvadsaťsedemročný český futbalový útočník Tomáš Pešír sa čoskoro stane posilou tímu najvyššej slovenskej súťaže.

RUŽOMBEROK. Dvadsaťsedemročný český futbalový útočník Tomáš Pešír sa čoskoro stane posilou tímu najvyššej slovenskej súťaže MFK Ružomberok. Liptáci sa rozhodli angažovať skúseného zakončovateľa, keďže celú jarnú časť sa budú musieť zaobísť bez kapitána a najlepšieho strelca tímu Mareka Bakoša.

"Rokovania sú už vo finálnej fáze, Tomáš by sa mal v najbližších dňoch stať hráčom nášho tímu," povedal obchodný manažér a tlačový hovorca ružomberského klubu Michal Mertinyák. Tomáš Pešír v doterajšej kariére nastupoval v tímoch FK Chmel Blšany, SK Slavia Praha, FK SIAD Most, v zahraničí hral za turecký Kayserispor, škótsky FC Livingston a naposledy pôsobil v poľskom Bialystoku.

Prestup reprezentanta Juraja Kucku do pražskej Sparty by mal vyvážiť príchod defenzívneho stredopoliara Tomáša Sedláka, ktorý pravidelne nastupoval v zostave Ružomberčanov počas majstrovskej sezóny. Následne odišiel do tureckého Gaziantepsporu, kde sa však aj pre zdravotné problémy nepresadil. V otázke odchodu Ľuboša Hajdúcha do Wisly Krakov je všetko stále otvorené. Brankár so skúsenosťami z reprezentácie sa momentálne stále pripravuje so šiestym tímom Corgoň ligy.

"Zástupcom Wisly sme predostreli naše požiadavky. Momentálne čakáme, ako na ne zareagujú. Vieme, že v súčasnosti testujú ešte jedného gólmana. Následne by sa mali rozhodnúť, či Ľuboša angažujú," vysvetlil Mertinyák.

Podľa poľských médií by do Wisly Krakov mal smerovať aj ľavý stredopoliar MFK Miroslav Božok. Kreatívny futbalista bol počas zimnej prestávky na skúške v Diname Minsk, kam však napokon neprestúpil. "Cítime zvýšený záujem o jeho služby. Je o neho interes z Poľska i Česka," vysvetlil Mertinyák, ktorý na záver doplnil, že obrat v rokovaniach prišiel v prípade angažovania srbského obrancu Čadce Marka Radiča. "Momentálne sa s nami už nepripravuje," dodal. Ako je známe, do Ružomberka už prednedávnom zamieril mládežnícky reprezentant z Mali a ofenzívny stredopoliar Amadou Bah, ktorý prišiel namiesto Viliama Macka, odchádzajúceho na hosťovanie do Zlatých Moraviec.

Nachádzate sa tu:
Domov