Patril k pozitívnym prekvapeniam. Výškar Bubeník skončil vo finále piaty

Matúš Bubeník.
Matúš Bubeník. (Autor: TASR/AP)
SITA|5. mar 2017 o 18:19

Slovenský reprezentant nezopakoval svoj výkon z kvalifikácie.

Správu aktualizujeme

BELEHRAD. Slovenský reprezentant Matúš Bubeník obsadil piate miesto vo finále súťaže výškarov na 34. halových majstrovstvách Európy v atletike v Belehrade.

Dvadsaťsedemročný zverenec trénerského dua Zuzana Hlavoňová-Kováčiková - Jan Cacek v nedeľu popoludní v Kombank aréne na druhý pokus prekonal latku vo výške 227 cm a to mu v osemčlennej konkurencii stačilo na piatu priečku. Potom mal tri neplatné pokusy na 230 cm.

Bubeník nezopakoval výkon z kvalifikácie (228 cm), ale napriek tomu sa zaradil medzi pozitívne prekvapenia slovenskej výpravy na HME v Belehrade.

Po senzačnom striebre šprintéra Jána Volka na 60 metrov sa práve Bubeník postaral o druhé najlepšie slovenské umiestnenie v srbskej metropole.

Pre člena AC Stavbár Nitra Bubeníka bolo belehradské finále len druhé "veľké" v kariére. V roku 2015 skončil na Svetovej univerziáde v juhokórejskom Kwangdžu strieborný.

Na predchádzajúcich HME v Prahe 2015 mu postup do finále ušiel tesne (skočil 224 cm), skončil vtedy deviaty.

Finále výšky mužov v Kombank aréne napokon ovládol Poliak Sylwester Bednarek, ktorý ako jediný prekonal 232 cm.

Je to jeden centimeter horší výkon ako jeho víťazných 233 cm z Banskobystrickej latky, čo je stále svetový halový výkon roka. Striebro si vybojoval Brit Robbie Grabarz (230) a bronz patrí mladému Bielorusovi Pavlovi Seliverstovovi, ktorý bol najlepší spomedzi tých, ktorí zdolali 227 cm.

"Nie som nespokojný, ale trochu na seba nahnevaný. Chcel som lepšie zvládnuť pokusy na 230 cm. Chcel som to viac krotiť a byť pokojnejší, ale 227 cm je krásny výkon vo finále majstrovstiev Európy. Som spokojný, lebo som si dokázal, že viem skákať aj vo veľkom finále," uviedol Matúš Bubeník vo videonahrávke pre SAZ.

Na podpichnutie, že 227 cm stačilo nielen jemu na piate, ale aj Seliverstovovi na tretie miesto, odpovedal: "Jeden krížik to tam spravil. Nedá sa nič robiť, taká je výška, ale nabudúce si to už postrážim lepšie."

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Patril k pozitívnym prekvapeniam. Výškar Bubeník skončil vo finále piaty