Pánik si pripísal víťazný gól aj v piatom finále

(Autor: SITA/AP)
SITA|16. jún 2013 o 07:09

Séria sa presúva na ľad Syracuse, šiesty finálový duel sa hrá v noci na stredu.

GRAND RAPIDS. Slovenský hokejista Richard Pánik zo Syracuse sa vo dvoch dňoch po sebe radoval vo finále Calderovho pohára v AHL z víťazných gólov.

Martinský odchovanec strelil v 32. min pri presilovke tretí presný zásah Crunch, jeho tím napokon na ľade Grand Rapids v sobotu vyhral 5:2.

Pánik si pripísal víťazný zásah aj v piatkovom štvrtom súboji a i vďaka nemu sa Crunch podarilo znížiť stav série na 2:3. Pánik strelil v tohtoročnom play-off osem gólov. Sobotňajší duel napokon nedohral, v 59. min dostal desaťminútový osobný trest.

Ani druhú šancu siahnuť si na trofej nevyužili Tomáš Tatar s Tomášom Jurčom. Grand Rapids od úvodu prehrávalo, v úvode druhej časti hry sa síce podarilo Tatarovi vyrovnať na 2:2, ale potom už brankára Cedricka Desjardinsa hráči Griffins neprekonali.

Tatar potvrdil štrnástym gólom v play-off pozíciu najlepšieho strelca tejto fázy súťaže. Po zápase ho vyhlásili za jeho tretiu hviezdu.

Slovenský útočník ohrozil bránku Syracuse trikrát, ešte o jeden pokus viac mal jeho tímový kolega Tomáš Jurčo. Ďalšiu možnosť ukončiť finálovú sériu majú Griffins v utorok 18. júna v Syracuse.

Grand Rapids - Syracuse 2:5 (1:2, 1:1, 0:2)

stav série: 2:3

Tomáš Tatar 1+0, Tomáš Jurčo (obaja Grand Rapids) 0+0, Richard Pánik (Syracuse) 1+0

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Pánik si pripísal víťazný gól aj v piatom finále