Padol negatívny rekord: Sedem tenistov nenastúpilo, alebo skrečovalo

Viktoria Azarenková po páde v zápase s Portugalčankou Mariou Joao Koehlerovou v 1. kole dvojhry.
Viktoria Azarenková po páde v zápase s Portugalčankou Mariou Joao Koehlerovou v 1. kole dvojhry. (Autor: TASR/AP)
Ondrej Gajdoš, TASR|26. jún 2013 o 19:33

Wimbledon má negatívny rekord, až sedem hráčov či hráčok nenastúpilo prípadne nedohralo stredajšie zápasy.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom SME o 21.08.

LONDÝN, BRATISLAVA. Steve Darcis, belgický premožiteľ dvojnásobného wimbledonského víťaza Rafaela Nadala, Chorvát Marin Čilič, Kazaška Jaroslava Švedovová i turnajová dvojka Victoria Azarenková z Bieloruska nenastúpili včera pre zranenie na zápasy 2. kola Wimbledonu.

Český veterán Radek Štěpánek, Francúz Jo–Wilfried Tsonga a Američan John Isner skrečovali svoje súboje pre bolesti nohy.

Streda bola v All England Clube dňom zranení i prekvapení. Z nasadených hráčok vypadla trojka Maria Šarapovová, deviatka Caroline Wozniacka aj dvanástka Ana Ivanovičová. Najviac však prekvapilo vypadnutie Rogera Federera, ktorý prehral s Ukrajincom Stachovským 7:6 (5), 6:7 (5), 5:7, 6:7 (5).

Azarenková kritizovala

Bieloruska Azarenková si zranila koleno v pondelňajšom zápase 1. kola s Koehlerovou z Portugalska, keď sa na začiatku druhého setu po servise pošmykla za základnou čiarou. Hoci duel s bolesťami dohrala a zvíťazila, včera už nemohla nastúpiť.

„Kurt, na ktorom sme hrali, nebol v najlepšom stave,“ kritizovala po zápase organizátorov turnaja.

„Moja súperka sa pošmykla dva razy. Spadli aj ďalší hráči. Niečo by s tým mali robiť. Som sklamaná. Tak veľmi som sa tešila na Wimbledon.“

Aj včera bolo na tráve množstvo pádov.

Dve sirény

O ďalšie veľké prekvapenie na turnaji sa postarala Portugalčanka Michelle Larcherová de Britová, v 2. kole zdolala víťazku z roku 2004 Mariu Šarapovovú 6:3, 6:4. Bol to súboj dvoch sirén, obidve hráčky pri úderoch silno „stonali“.

„Odohrala som najlepší zápas kariéry,“ tešila sa v rozhovore pred televíznou kamerou 20-ročná víťazka. „Maria sa v druhom sete nechala ošetrovať, ale ja som si neustále udržiavala koncentráciu a vysoké tempo. Dávala som si pozor na pohyb, aby som sa nepošmykla.“

Portugalčanka je až na 131. mieste WTA, do hlavnej súťaže išla z kvalifikácie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Padol negatívny rekord: Sedem tenistov nenastúpilo, alebo skrečovalo