Organizátori dubajského turnaja sa odvolajú voči pokute

SITA|4. mar 2009 o 08:40

Organizátori tenisového turnaja v Dubaji oznámili, že sa odvolajú proti pokute 300 000 USD od Tenisovej asociácie žien (WTA) za nútenú absenciu Izraelčanky Šahar Peerovej.

DUBAJ. Organizátori tenisového turnaja v Dubaji oznámili, že sa odvolajú proti pokute 300 000 USD od Tenisovej asociácie žien (WTA) za nútenú absenciu Izraelčanky Šahar Peerovej pre nevpustenie tejto hráčky do Spojených arabských emirátov.

"Nepovažujeme tú sankciu za férovú. Pravidlá WTA totiž hovoria, že jednotlivé turnaje musia urobiť všetko, čo je v ich silách, na zabezpečenie víz pre kvalifikované účastníčky. V tomto zmysle však máme čisté svedomie," skonštatoval výkonný riaditeľ podujatia Colm McLoughlin pre Abu Dhabi National a vyjadril aj svoj údiv nad povinnosťou deponovať do 1. júla 2009 zábezpeku 2 milióny USD (zodpovedá výške terajšieho celkového prémiového balíka) pre prípad porušenia niektorej z podmienok a požiadaviek uvalených na turnaj pod vplyvom kauzy Peerová: "Nie sme nadšení, pretože v minulosti sme osvedčili našu finančnú serióznosť."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Organizátori dubajského turnaja sa odvolajú voči pokute