Ohlasy na Murrayho triumf 7. 7. po 77 rokoch

(Autor: SITA/AP)
SITA|7. júl 2013 o 21:24

Neil Lennon, tréner futbalistov Celticu Glasgow: Zastavte čas. Na to, že som muž, mnou teraz riadne lomcujú emócie. Skvostný výkon. Andy Murray je legenda.

Ohlasy na víťazstvo Andyho Murrayho 6:4, 7:5, 6:4 nad srbským tenistom Novakom Djokovičom v nedeľňajšom finále dvojhry mužov vo Wimbledone:

Britské médiá:

The Sun: "Na tráve ešte neprehral so Srbom ani set. Doprial odpočinok duchovi svojej vlaňajšej finálovej prehry na SW19. Sledovali ho aj priateľka Kim Searsová, premiér David Cameron či futbalista Wayne Rooney."

Guardian: "77 rokov bolesti vymazaných za tri hodiny. Murray v sparnom počasí predvádzal šikovný, odvážny a pokojný tenis."

Mirror: "Konečne! Čakanie na adrese SW19 trvalo 77 rokov, vo finále sa skončilo bez straty setu. Brit predviedol životný výkon. Potom zabudol vyobjímať svoju mamu Judy."

The Times: "Murray vstúpil do histórie. Presvedčivo sa otriasol z vlaňajšej finálovej prehry s Rogerom Federerom."

Sporting Life: "Historický krok! Obligátne pripomínanie Freda Perryho sa v roku 2014 už nebude konať. Andy Murray vtedy bude obhajovať titul, ktorý získal brilantným výkonom v úmorne horúci deň."

BBC: "Je prvý škótsky šampión od roku 1896, keď sa to podarilo Haroldovi Mahonymu."

Yahoo: "V najhorúcejší britský deň roka bol Murray v niektorých fázach finále priam výnimočný, a to v kontraste s Djokovičom, ktorý predviedol jeden zo svojich najslabších výkonov."

Škótske osobnosti:

Kenny Dalglish (bývalý futbalista): "Neuveriteľné. Aký fantastický príbeh! Nádherné, a to aj vďaka dôstojnému správaniu zdolaného finalistu. Končím, idem oslavovať."

Neil Lennon (tréner futbalistov Celticu Glasgow): "Zastavte čas... Na to, že som muž, mnou teraz riadne lomcujú emócie... Skvostný výkon... Andy Murray je legenda."

Chris Hoy (olympijský víťaz v dráhovej cyklistike): "Bolo mi absolútnou cťou stráviť finále v jeho lóži s realizačným tímom a rodinou a podeliť sa s nimi o tento výnimočný okamih."

Imogen Bankierová (strieborná z MS v bedmintone): "V tejto chvíli som šťastná a zároveň veľmi hrdá na to, že som Škótka. Murray je legenda. Dúfam, že všetci pochybovači a neprajníci sa zahltia svojimi vyhláseniami."

Jamie Murray (starší brat, víťaz wimbledonského mixu 2007): "Aký úchvatný deň!! Som na môjho malého bračeka taký pyšný! Je to šampión!!"

Alex Salmond (škótsky ministerský predseda): "Fenomenálne víťazstvo. Andyho túžba po triumfe bola citeľná pri každom fiftíne a vyústila do výnimočného výsledku v pravej bitke tenisových titanov."

Shona Robinsonová (škótska ministerka športu): "Gratulujem Andymu Murraymu k zaslúženému triumfu. Škótsko je naňho veľmi hrdé!"

Calvin Harris (hudobník): "Andy Murray je už aj oficiálne škótska legenda - blahoželám!"

Lorraine Kellyová (televízna moderátorka, publicistka a herečka): "Vždy som tvrdila, že to dokáže. Treba veriť tomu, že sen sa stane skutočnosťou."

Judy Murrayová (mama Andyho, kapitánka fedcupovej reprezentácie Veľkej Británie): "Je to ten najlepší pocit - vidieť syna vyhrať Wimbledon. Presne o tomto hovoril od chlapčenského veku. Bol to jeho sen, ktorý sa teraz naplnil."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Ohlasy na Murrayho triumf 7. 7. po 77 rokoch