OHLASY MÉDIÍ

Sportnet|10. sep 2007 o 00:00

BRATISLAVA. Ohlasy médií na zápas kvalifikačnej D-skupiny o postup na futbalové EURO 2008 SR - Írsko v Bratislave (2:2): Reuters: "Zásah Mareka

BRATISLAVA. Ohlasy médií na zápas kvalifikačnej D-skupiny o postup na futbalové EURO 2008 SR - Írsko v Bratislave (2:2):

Reuters: "Zásah Mareka Čecha v samom závere zaistil Slovákom zaslúženú remízu s Írskom. Kevin Doyle a Stephen Ireland po hrubých chybách domácich dvakrát dostali Írsko do vedenia, no Slováci, ktorí prehrali v Dubline 0:1, sa vždy dokázali vrátiť späť."

AP: "Čech sa strelou v posledných sekundách postaral o remízu 2:2. Íri, ktorým chýbal zranený Finnan, po úvodnom góle nechali domácich, aby kontrolovali hru a pokúšali sa len o protiútoky."

fai.ie: "Írsko je stále v hre o postup na EURO 2008, ten už nemá vo vlastných rukách. Slováci zničili írsku noc gólom v posledný moment. Remíza síce nie je fatálna, ale nebude to jednoduché, hoci Íri sú nezdolaní už v deviatich zápasoch v rade a majú vysokú morálku. Írski fanúšikovia na tribúnach Tehelného poľa prevýšili domácich počtom, no šokoval ich v 91. minúte gól Mareka Čecha."

Irish Times: "Íri si nechali výhru prekĺznuť medzi prsty. Nádeje na postup na EURO 2008 zmrazil Marek Čech z FC Porto."

Daily Star: "Írsko inkasovalo úder v samom závere. Po góle Doyla z 57. minúte to vyzeralo ešte na víťazstvo. No v prvej minúte nadstaveného času pripravila infarktový moment írskym fanúšikom strela Mareka Čecha."

The Independent: "Víťazstvo vytrhol z írskych rúk v Bratislave až v posledných sekundách obranca Marek Čech, ktorý vyťažil z chyby v obrane a vyrovnal na 2:2. Hoci hráči Steva Stauntona dvakrát viedli, neudržali priaznivý stav. Postup zo skupiny sa tak veľmi skomplikoval."

bbc.co.uk: "Ak chcú Íri udržať postupovú nádej, musia po remíze 2:2 v Bratislave vyhrať v Prahe nad Českom. O deľbe bodov rozhodla ľavačka Mareka Čecha v 91. minúte."

The Sun: "Výrazy tvárí írskych hráčov po poslednom hvizde ťažko mohli byť zmučenejšie. Doľahlo na nich vedomie, že teraz sú naozaj už len outsidermi."

Sporting Life: "Čech zlomil írske srdcia."

Guardian: "Čechov gól bol príznačným zavŕšením chaotického zápasu. Keď padol, mužstvo sa z trávnika vlieklo ako po prehre. Tento tím vždy povolí súperovi poslednú šancu. Povedomé zlyhania nás zamorujú a v Prahe to bude o víťazstve či krachu."

idnes.cz: "Íri prišli na Slovensku o výhru v samom závere. Gól Čecha pomohol českým futbalistom. Zápas dvoch najbližších prenasledovateľov Brücknerovho výberu skončil remízou 2:2."

sport.cz: "Najväčší súper Česka o EURO 2008 Írsko v sobotu len remizoval na Slovensku 2:2. Pred stredajším vzájomným zápasom tak strácajú na Brücknerov tím tri body."

Irish Times: "Írsko zakoplo vo víťaznej pozícii."

Kicker: "Výsledok z Bratislavy chutí aj Nemecku, ale najmä Česku, pretože náskok vedúceho dua v tabuľke narástol."

Die Welt: "Íri prišli o výhru v poslednej minúte. Teraz musia v Česku uspieť, ak chcú pomýšľať na postup na šampionát."

stuttgarter-zeitung.de: "V "nemeckej skupine" sú Česi na kurze do rakúska a Švajčiarska, keď Írsko len remizovalo v Bratislave 2:2. Slovákom bod vydolovala strela Mareka Čecha z FC Porto."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»OHLASY MÉDIÍ