Oficiálna stránka NHL už funguje aj v slovenskej mutácii

(Autor: TASR)
TASR|6. okt 2011 o 18:40

Od utorka funguje oficiálna webstránka zámorskej hokejovej NHL aj v slovenskej mutácii.

Slovenčina doplnila už existujúce jazyky - češtinu, fínčinu, nemčinu, ruštinu a švédčinu.

NEW YORK. Slovenčina tak doplní už existujúce jazyky češtinu, fínčina, nemčinu, ruštinu a švédčinu, v ktorých priaznivci hokeja po celom svete môžu sledovať novinky z ligy týkajúce sa ich krajiny.

Slovenská verzia webu bude ladená v tóne noviniek o slovenských hráčoch, ktorí v súčasnosti v najkvalitnejšej lige sveta pôsobia. Fanúšikovia si budú môcť v sekcii www.nhl.com/sk/ prečítať písané správy alebo sledovať videoreportáže o slovenských hráčoch, ktorí sa v nich prihovoria po slovensky.

Na stránke budú ďalej blogovať počas sezóny osobnosti a vlastný redakčný tím bude prispievať novými analytickými článkami i aktualitami. Slovenský fanúšik bude mať takisto možnosť vo svojej rodnej reči "preskúmať" štatistiky, tabuľky, rozpisy súťaže atď.

Vedenie ligy odôvodnilo odštartovanie národných verzií webu tým, že viac než 20 percent užívateľov pochádza zo spomenutých krajín a ich návštevy tvoria viac než 50 percent "klikov" z medzinárodnej fanúšikovskej obce mimo USA a Kanady, ktorá stránku navštevuje.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Oficiálna stránka NHL už funguje aj v slovenskej mutácii