Očkovanie zaberá. Real či Barcelona by mohli čoskoro privítať divákov

Eden Hazard pred fanúšikmi Realu Madrid.
Eden Hazard pred fanúšikmi Realu Madrid. (Autor: TASR/AP)
SITA|19. mar 2021 o 21:45

V Španielsku klesá počet nakazených.

BRATISLAVA. Najvyššia španielska futbalová súťaž by sa už v apríli mohla dočkať návratu fanúšikov na tribúny. Prezident La Ligy Javier Tebas vyjadril nádej, že by sa tak skutočne mohlo stať.

Diváci chýbajú na súťažných zápasov dvoch najvyšších súťaží v Španielsku už vyše roka. Ide o jedno z hlavných preventívnych opatrení proti šíreniu koronavírusu nielen v španielskom športe.

Očkovanie znižuje počet nakazených

Vlani v marci sa na Pyrenejskom polostrove prestalo hrať a súťaže sa rozbehli až po troch mesiacoch, ale bez diváckeho zázemia.

A hoci ešte v decembri Tebas rázne odmietal špekulácie o návrate fanúšikov do zápasového diania, v polovici marca už má iný názor, hoci pandémia koronavírusu na juhu Európy ešte zďaleka nepoľavuje.

Fanúšikovia FC Barcelona na zápase v októbri 2019.
Fanúšikovia FC Barcelona na zápase v októbri 2019. (Autor: TASR/AP)

"Zaznamenali sme pokles miery nových infikovaných, čo je spojené so zavedením očkovania voči ochoreniu Covid-19. Súčasná situácia stále nie je ideálna, ale lepší sa to.

Zápasy bez divákov sa hrajú už rok a je najvyšší čas posunúť sa dopredu. Verím, že už v tretí aprílový týždeň by nejaké percento fanúšikov mohlo byť na tribúnach," uviedol Tebas, cituje ho webová stránka football-espana.net.

Pohárové finále pred fanúšikmi?

V tejto súvislosti aj rozhlasová sieť Cadena Ser priniesla povzbudivé informácie.

Podľa tohto zdroja sa oba finálové duely Španielskeho kráľovského pohára v apríli budú hrať pred divákmi.

Očakáva sa, že na Estádio de la Cartuja v Seville bude zaplnených 20-25 % zo 60-tisícovej kapacity tohto stánku, čiže tam príde 18 000 divákov.

Najprv v sobotu 3. apríla odohrajú odložené pohárové finále z vlaňajšej sezóny Real Sociedad San Sebastian - Athletic Bilbao a o 14 dní neskôr sa na rovnakom mieste uskutoční súboj FC Barcelona - Athletic Bilbao o pohárového kráľa ročníka 2020/2021.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Očkovanie zaberá. Real či Barcelona by mohli čoskoro privítať divákov