Obhajca Stanley Cupu začal play off zlyhaním brankára

(Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|1. máj 2013 o 10:39

Hokejisti Los Angeles prehrali prvý zápas série St. Louis v predĺžení po veľkej chybe brankára Quicka.

Jonathan Quick bol vlani hlavným strojcom zisku Stanleyho pohára pre Los Angeles. Podceňovaný tím Kings, ktorý vtedy postúpil do play off až z ôsmeho miesta, posunul až na vrchol a zaslúžene zodvihol nad hlavu okrem Stanleyho pohára aj Conn Smythe Trophy pre najlepšieho hráča play off.

Po sezóne však absolvoval operáciu chrbáta a dlhšie mu trvalo, kým sa dostal do potrebnej formy. V základnej časti bol často len priemerný.

Preto sa očakáva, že pravá tvár amerického brankára sa ukáže až v play off. Quick sa vzchopil už v prvom zápase série so St. Louis, keď vyše sedemdesiat minút držal nádeje svojho tímu na výhru. Pochytal Blues štyridsať striel, ale v predĺžení spravil obrovskú chybu.

Pritom Kings mali vtedy jedinečnú šancu rozhodnúť, keď hrali štvorminútovú presilovku. Blues sa však oplatil forčeking Alexandra Steena. Ten využil veľké zaváhanie Quicka, ktorý chcel posunúť puk hokejkou.

"Snažil som sa vyvinúť tlak na brankára. Veril som, že puk môže trafiť moju hokejku, čo sa aj stalo," povedal zámorským médiám šťastný strelec.

Americký brankár sa po zápase kajal, ale takisto dodal, že prvý zápas série ešte o ničom nerozhoduje. "Keby sme dnes vyhrali, hodím to rýchlo za hlavu. Prehrali sme, ale hádžem to za hlavu tak isto, nemá význam sa tým zaoberať," hovoril Quick.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Obhajca Stanley Cupu začal play off zlyhaním brankára