O Stanleyho pohár môže zabojovať až osem Slovákov. Pozrite si dvojice v play off

Hossa dostáva po zranení nový náboj.
Hossa dostáva po zranení nový náboj. (Autor: SITA/AP)
Juraj Berzedi|11. apr 2016 o 11:52

Do play off NHL by mali takmer určite zasiahnuť štyria slovenskí hokejisti. Ďalší dvaja sú momentálne zranení, zvyšné duo bude čakať na šancu na farme.

BRATISLAVA. V nedeľu v noci sa uzavrela základná časť 99. ročníka prestížnej NHL. Po 46 rokoch sa do vyraďovacích bojov nedostal žiadny tím z Kanady.

Detroit si zopakuje štvrťfinále

Na svojho súpera v play off najdlhšie čakali hokejisti New Yorku Islanders aj so slovenským brankárom Jaroslavom Halákom. V prípade, že sa po zranení dostane do bránky, bude čeliť hviezdnemu českému veteránovi Jaromírovi Jágrovi z Floridy.

Dvojice vo štvrťfinále play off:

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Florida Panthers - New York Islanders (v kádri Jaroslav Halák)

Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings (Tomáš Tatar, Tomáš Jurčo)

Washington Capitals - Philadelphia Flyers

Pittsburgh Penguins - New York Rangers

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

Dallas Stars - Minnesota Wild

St. Louis Blues - Chicago Blackhawks (Marián Hossa, Richard Pánik)

Anaheim Ducks - Nashville Predators

Los Angeles Kings (Marián Gáborík) - San Jose Sharks

Halák nechytal kvôli zraneniu v dolnej časti tela od začiatku marca. To či nastúpi v play off je otázne.

Tomášovia Tatar a Jurčo z Detroitu bojovali o play off do posledného zápasu. Hoci v ňom prehrali s New Yorkom Rangers 2:3, postúpili na úkor Chárovho Bostonu.

capitals_blues_hockey-36938c961dad46298f_r909_res.jpeg

Alexander Ovečkin (vľavo) sa stal štvrtýkrát za sebou najlepším strelcom súťaže. FOTO - SITA/AP

Dvadsiate piate play off v rade začnú s minuloročným finalistom z Tampy Bay. S rovnakým súperom sa stretli aj vlani a v dramatickom štvrťfinále im podľahli 3:4 na zápasy.

„Je to tam, 25-krát po sebe . Nebolo to jednoduché. Podstatné je, že sme to dokázali a máme šancu bojovať o Stanleyho pohár,“ napísal Tatar na svoju oficiálnu stránku.

Najlepší tím po základnej časti Washington Capitals si zmeria sily s Philadelphiou. Hokejistov z hlavného mesta USA by mal za postupom potiahnuť ruský snajper Alexander Ovečkin, ktorý v základnej časti zaznamenal 50 gólov a už štvrtý rok po sebe je najlepším strelcom súťaže.

Poslednú dvojicu vo Východnej konferencii tvorí Pittsburgh s New Yorkom Rangers, za ktoré by mohol nastúpiť aj Slovák Marek Hrivík, ktorý v tejto sezóne odohral v prvom tíme päť stretnutí.

Hossa zabojuje o štvrtú trofej

V Západnej konferencii sa oči slovenských divákov budú upierať taktiež na dve štvrťfinálové dvojice. Obhajcovia titulu zo Chicaga narazia na nepríjemné St. Louis.

Marián Hossa zabojuje o svoju štvrtú trofej za prvenstvo v NHL. Pre Richarda Pánika, ktorý v prebiehajúcej sezóne posilnil rady Blackhawks by to bol premiérový triumf.

panik_r2412_res.jpeg

Pánik zabojuje o Stanleyho pohár po boku Mariána Hossu v drese Chicaga. FOTO - SITA/AP

„Čím viackrát ju získam, tým mám väčšiu radosť. Spontánnosť z víťazstva sa nevytráca. Motivácia bude vždy, hoci prídu v sezóne aj ťažšie okamihy. Keď nastanú dôležitejšie zápasy, opäť prichádza nový náboj,“ uviedol Hossa po zisku tretieho pohára.

Predvlaňajšiemu víťaz NHL z Los Angeles Kings aj so slovenským útočníkom Mariánom Gáboríkom sa v prvom kole do cesty postaví San Jose Sharks s dvojicou skúsených hokejistov ako Joe Thornton a Joe Pavelski.

Štart Mariána Gáboríka je však otázny. Ešte vo februári si poranil koleno v súboji s Dominicom Moorom z New Yorku Rangers a odvtedy vynechal zvyšné zápasy.

"Kým hráč nie je schopný nastúpiť po zranení na zápas základnej časti, nemám záujem nasadiť ho v play-off. S príchodom marca sa úroveň hry stupňuje a postupom času stále viac," uviedol nedávno pre LA Times tréner Darryl Sutter.

Za Kings jeden zápas v základnej časti odchytal aj Peter Budaj, ale jeho štart v play off mu zabezpečí len zranenie jeho konkurentov.

Dallas so svojim hviezdnym zakončovateľom Jamie Bennom vyzve Minnesotu a Anaheim si o postup do konferenčného semifinále zahrá s Nashvillom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»O Stanleyho pohár môže zabojovať až osem Slovákov. Pozrite si dvojice v play off