O Rodmanovu návštvu v Kórei sa zaujímala aj FBI

Dennis Rodman a Kim Čong-un.
Dennis Rodman a Kim Čong-un. (Autor: SITA/AP)
SITA|16. apr 2013 o 12:43

Bývalý skvelý krídelník patril v 90. rokoch k najlepšie brániacim hráčom v NBA.

MIAMI. Okázalú februárovú návštevu bývalého basketbalistu Dennisa Romana v Kórejskej ľudovodemokratickej republike zúročil aj americký Federálny vyšetrovací úrad (FBI) ako zdroj informácií, ktoré sú pre prísnu diktatúru v komunistickej krajine prakticky nedostupné.

Päťdesiatjedenročný excentrik zavítal na sever Kórejského polostrova ako člen výpravy televízie VICE, ktorá zbierala materiál na dokumentárnu šou pre kanál HBO.

"Kontaktovali ma ľudia z FBI, stretol som sa s nimi. Chceli vedieť, čo sa tam dialo a kto je v skutočnosti na čele KĽDR," prezradil pre Miami Herald Rodman, ktorého počas návštevy sprevádzal vodca krajiny Kim Čong-un.

"Nie som totálny idiot. Viem o jeho jadrových hrozbách, ktorými demonštruje vojenskú silu. Dúfam však, že sa nič také nestane, lebo Amerika urobí všetko pre ochranu seba i svojich spojencov. S ľuďmi, ktorí nám chcú ublížiť, by sme mali debatovať, aby sme ich odhovorili od takýchto úmyslov," zafilozofoval si Rodman.

Bývalý skvelý krídelník a člen Siene slávy patril v 90. rokoch minulého storočia k najlepšie brániacim hráčom v NBA, ktorú v tímoch Detroit Pistons (2x) a Chicago Bulls (3x) vyhral dovedna päťkrát. Dvakrát sa stal najlepším obrancom v lige a sedemkrát ovládol štatistiku najlepšie doskakujúcich hráčov v tejto súťaži.

Omnoho známejší ako pod košmi bol však mimo palubovky, kde ho sprevádzali početné škandály v nočných kluboch či opletačky s políciou.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»O Rodmanovu návštvu v Kórei sa zaujímala aj FBI