O mladého Václava Kadleca sa zaujíma Liverpool i Chelsea

SITA|26. feb 2009 o 13:15

O 16-ročného českého útočníka pôsobiaceho v AC Sparta Praha Václava Kadleca má záujem viacero špičkových európskych futbalových tímov.

PRAHA.

Vychádzajúca hviezda českého futbalu zaujala najmä dva anglické veľkokluby FC Liverpool a FC Chelsea. Za riekou Moravou sa špekuluje, že mladý zakončovateľ by mohol byť nasledovníkom takých hviezd, akými boli, či sú Karel Poborský, Pavel Nedvěd a Tomáš Rosický.

Suma za prestup najväčšieho talentu v ČR od čias spomenutého T. Rosického, ktorý pôsobí v Arsenale Londýn a momentálne sa zotavuje z komplikovaného zranenia, sa odhaduje na 200 miliónov českých korún (približne 7 miliónov eur). "Zatiaľ sme nedostali žiadnu konkrétnu ponuku. Nemáme v pláne predať Kadleca v najbližšom čase," nechal sa počuť hovorca Sparty Ondřej Kasík pre internetový portál idnes.cz.

FC Liverpool aj FC Chelsea majú údajne interes angažovať 16-ročného Kadleca čo najskôr, aby mohol svoje futbalové schopnosti rozvíjať v ich mládežníckej akadémií. Talentovaný útočník má na svojom konte zatiaľ len pätnásť minút v najvyššej českej súťaži. Jeho meno sa však pravidelne ocitá na zápasovej súpiske "rudých" už od jesennej časti Gambrinus ligy 2008/09 a je zrejme len otázkou času, kedy dostane väčší priestor aj na

Nachádzate sa tu:
Domov