O extraligu zabojujú, ale treba peniaze

Záujem by bol. Funkcionári by však na extraligu museli zohnať balík peňazí.
Záujem by bol. Funkcionári by však na extraligu museli zohnať balík peňazí. (Autor: Judita Čermáková)
Marián Špacai|7. apr 2011 o 00:00

Štyri zápasy pred koncom nadstavbovej časti I. ligy basketbalistov majú Košice stále šancu obsadiť prvé miesto, ktoré ponúka možnosť návratu do extraligy. Naň však treba nielen zakopnutie Petržalky, ale predovšetkým financie.



KOŠICE. Slávii TU Bemaco Košice patrí aktuálne tretia priečka. Ak však v sobotu zdolajú rezervu Spišskej Novej Vsi (hala na Ul. B. Němcovej, 17. hod.) a o deň neskôr nezaváhajú proti Rožňave (10. hod.), posunú sa minimálne na druhú priečku pred Spišiakov. Rozhodovalo by sa v poslednom dvojkole, keď žlto-modrí cestujú do Trnavy a na pôdu béčka Levíc, pričom v každom prípade bude potrebné aj zaváhanie vedúcej Petržalky, keďže tá má o bod viac.

Prínosom príchod Utľaka

"Do každého zo zvyšných zápasov pôjdeme s ambíciou vyhrať. Doma pustiť perie nechceme, zatiaľ na svojej pôde len vyhrávame a nemienime to porušiť. Spišská aj Rožňava však nebudú ľahkými súpermi. Ťažšie to bude potom vonku," uvažuje prezident klubu Jaromil Čop.

Košičania v posledných zápasoch ukazujú zlepšenú fazónu, a aj keď útočia zozadu, a tak musia naháňať zajaca za chvosť, stratené ešte nič nie je. "Mladí chlapci sú ešte nevyhratí, ale s tým, ako stojíme, som vcelku spokojný. Veľmi nám pomohol príchod Utľaka. Je prínosom, mladíkom skúseného borca treba. Máme aj Zabavníka, ale ten už hráva pomenej, lebo pracuje na zmeny."

Museli by nájsť 150 000 eur

Vybojovať prvé miesto znamenajúce postup je len jedna strana mince. Druhá, nemenej podstatná je, či by na prípadnú extraligovú miestenku bolo možné reflektovať. Najvyššia súťaž si vyžaduje neporovnateľne vyšší balík peňazí než I. liga. Keďže práve chýbajúce financie boli hlavným dôvodom, prečo pred časom Košice z extraligy vypadli a odvtedy sa žiaden zázrak neudial, na mieste je otázka, či by si vytúžený návrat medzi elitu Košice mohli dovoliť, aby to znova nehrozilo krachom. "Momentálne sa sústreďujeme na to, aby sme si extraligovú miestenku vybojovali v posledných kolách. Ak sa to podarí, určite urobíme všetko pre to, aby sme najvyššiu súťaž hrali. Oslovíme sponzorov, všetkých priaznivcov, lebo bude treba zohnať 150 000 eur. Či sa nám to podarí, neviem, lebo na pomoc mesta sa veľmi spoliehať nemôžeme, keďže robí vo výdavkoch škrty. Veľkým optimistom teda byť nemôžem, ale budeme sa určite snažiť, aby sa extraliga do Košíc vrátila," vyjadril sa J. Čop.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»O extraligu zabojujú, ale treba peniaze