Nový Hantuchovej tréner Giménez vidí Danielu v top-10

Sportnet|29. máj 2006 o 00:00

"Daniela je hráčka špičkovej svetovej úrovne, veľmi usilovná a cieľavedomá. Radosť s ňou robiť," pochválil včera v Paríži svoju slovenskú zverenku španielsky tréner Angel Giménez. Daniela Hantuchová sa na konci zimy po takmer päťročnej spolupráci rozišla

Daniela Hantuchová (obrátená chrbtom) sa po včerajšej príprave na antukových dvorcoch Rolanda Garrosa pozdravila so svojou tréningovou partnerkou Martinou Hingisovou zo Švajčiarska. Zajtra vstúpi naša tenisová jednotka do turnaja zápasom so Španielkou Dominguezovou-Linovou. FOTO - ONDREJ GAJDOŠ

"Daniela je hráčka špičkovej svetovej úrovne, veľmi usilovná a cieľavedomá. Radosť s ňou robiť," pochválil včera v Paríži svoju slovenskú zverenku španielsky tréner Angel Giménez. Daniela Hantuchová sa na konci zimy po takmer päťročnej spolupráci rozišla s anglickým trénerom Nigelom Searsom a na antukovú sezónu sa začala pripravovať v známej barcelonskej akadémii Emila Sancheza. Na grandslamovom turnaji Roland Garros ju sprevádza nevysoký, prešedivelý tréner Giménez, ktorý predtým spolupracoval s Argentínčankou Gabrielou Sabatiniovou, Španielkou Arantxou Sanchezovou-Vicariovou, Francúzkou Mary Pierceovou či Ruskou Svetlanou Kuznecovovou.

"Má mnohé dobré návyky, cit pre loptu, no potrebuje ešte zlepšiť koncept hry. Na antuke sa hrá inak ako na tvrdom povrchu," vravel 50-ročný Barcelončan o Hantuchovej a dodal, že pracujú aj na zlepšení pohybu. Včera popoludní absolvoval s našou ženskou tenisovou jednotkou vyše hodinový tréning na kurte číslo 18 a pri veľkej drine mali obaja aktéri na kurte aj zábavu. Často spolu komunikovali. Tréning sledovalo v malom hľadisku na konci areálu asi 200 divákov a na svoje fotoaparáty zachytili stovky záberov.

Daniela si v sobotu zahrala na centrálnom dvorci pred 13-tisícovým davom exhibičný zápas s aktuálnou svetovou jednotkou Amélie Mauresmovou (Francúzka vyhrala set 6:2), včera predpoludním hodinu trénovala so Švajčiarkou Martinou Hingisovou.

"Dobre som si zatrénovala, cítim sa v dobrej forme. V prvom kole ma v utorok čaká nepríjemná súperka - Španielka Dominguezová-Linová. Hrá typický antukový tenis, je behavá. Bude to ťažký zápas," vravela Hantuchová, 17. hráčka WTA Tour.

Jej tréner dokonale pozná Dominguezovú-Linovú, ktorá je v rebríčku o 27 miest nižšie: "Daniela musí byť trpezlivá a hrať si svoju nátlakovú hru. Španielka je ako stena, loptička sa od nej vráti aj vtedy, keď to už súperka na druhej strane kurtu nečaká."

Angel Giménez viedol našu tenistku už na turnaji v Ríme a zotrvá s ňou prinajmenej do Wimbledonu. Potom šéf akadémie E. Sanchez a Hantuchová svoju ďalšiu spoluprácu prehodnotia. "Daniela má predpoklady na to, aby sa vrátila do top-10 svetového rebríčka. Verím, že aj ja jej k tomu budem môcť prispieť," doplnil veľký fanúšik futbalového FC Barcelona. Doma nechýba na žiadnom zápase víťaza španielskej súťaže i Ligy majstrov, víťazného ducha sa snaží preniesť aj na tenisové dvorce.

Zo štvorice našich zástupcov na Roland Garros nastúpi už dnes Martina Suchá s Ruskou Dementievovou a Jarmila Gajdošová s Francúzkou Cohenovou-Alorovou. Hrbatý aj Hantuchová hrajú zajtra.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nový Hantuchovej tréner Giménez vidí Danielu v top-10