Nór Sundby vyhral prvý beh v sezóne

TASR|24. nov 2012 o 14:35

Víťazom úvodných pretekov SP v behu na lyžiach mužov vo švédskom Gällivare sa stal Nór Martin Johnsrud Sundby, ktorý na 15 km voľnou technikou o 8,9 s zdolal Kazacha Alexeja Poltoranina.

STOCKHOLM. Dvojica slovenských reprezentantov Martin Bajčičák a Peter Mlynár na body nedosiahla.

Za severným polárnym kruhom dosiahol 28-ročný Sundby svoj tretí triumf v pretekoch SP v kariére, za Poltoraninom obsadil tretiu priečku Švéd Marcus Hellner. Obhajca celkového prvenstva v seriáli z uplynulej sezóny Švajčiar Dario Cologna skončil s vyše minútovou stratou až devätnásty. Na štart sa postavil aj známy francúzsky biatlonista Martin Fourcade, ale nedosiahol vyššie ako na piatu desiatku vo výsledkovej listine.

Z dvojice Slovákov skončil sa podľa očakávania viac darilo Bajčičákovi. V jednej zo svojich obľúbených disciplín však doplatil na pomalší štart, keď už po dvoch kilometroch strácal na najlepších približne 20 sekúnd. V priebehu pretekov síce 36-ročný rodák z Dolného Kubína zrýchlil a posúval sa na vyššie pozície, stačilo to však napokon iba na 53. miesto (+1:51,4). O dvanásť rokov mladší Mlynár skončil tretí od konca na 94. priečke.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Nór Sundby vyhral prvý beh v sezóne