NHLPA akceptovala pozvanie G. Bettmana na rokovanie

SITA|8. mar 2005 o 08:45

NEW YORK 8. marca (SITA) - Hráčska asociácia NHLPA akceptovala pozvanie vedenia zámorskej hokejovej NHL a obe strany si opäť sadnú za spoločný rokovací stôl už tento týždeň. Pôjde o prvé oficiálne stretnutie ...

NEW YORK 8. marca (SITA) - Hráčska asociácia NHLPA akceptovala pozvanie vedenia zámorskej hokejovej NHL a obe strany si opäť sadnú za spoločný rokovací stôl už tento týždeň. Pôjde o prvé oficiálne stretnutie oboch strán od vyhlásenia zrušenia sezóny 2004/2005, ktoré oznámil komisár NHL Gary Bettman 22. februára.

Bettman poslal minulý piatok e-mailom pozvánku na stretnutie pre šéfa NHLPA Boba Goodenowa, ktorý v pondelok pozvanie akceptoval. Zatiaľ nie je známe miesto a ani presný dátum ich rokovania. Týmto sa oficiálne začína nové kolo rokovaní a snaha o odohratie celého budúceho ročníka. Vedenie NHL by chcelo mať dohodu o novej kolektívnej zmluve na stole do konca mája, aby sa stihol uskutočniť načas vstupný draft a marketingovo pripraviť nový ročník súťaže. Tento týždeň pôjde o prvý spoločný míting NHL a NHLPA od 19. februára, keď sa obe strany naposledy snažili zachrániť aktuálnu sezónu. Najväčší rozpor pri doterajších rokovaniach bol ohľadom platového stropu, ktorý spočiatku NHLPA odmietala. V posledných dňoch pred zrušením sezóny však hráčska únia túto požiadavku vedenia ligy akceptovala, avšak obe strany sa nevedeli dohodnúť na jeho výške. Napokon ich delilo len 6,5 milióna dolárov. NHL navrhovala platový strop vo výške 42,5 milióna, NHLPA vo výške 49 miliónov dolárov. Podľa komisára NHL Garyho Bettmana kluby v posledných desiatich rokoch prerobili vyše 1,8 miliardy dolárov. V uplynulej sezóne bola strata 224 miliónov, ročník predtým 273 miliónov dolárov. Vedenie ligy dostalo minulý týždeň od firiem z Wall Street 3,5-miliardovú ponuku na odkúpenie všetkých tridsiatich klubov súťaže a získanie kontroly nad celou NHL. Zástupcovia klubov však už informovali, že predaj pre nich nie je zaujímavý.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHLPA akceptovala pozvanie G. Bettmana na rokovanie