NHL: V Zápase Hviezd si zahrá aj Marián Hossa

Marián Hossa sa pripojil k dvojici Zdeno Chára - Marián Gáborík, všetkých troch čaká Zápas hviezd v Atlante.
Marián Hossa sa pripojil k dvojici Zdeno Chára - Marián Gáborík, všetkých troch čaká Zápas hviezd v Atlante. (Autor: SITA, AP)
TASR|11. jan 2008 o 19:36

New York 11. januára (TASR) - Po oznámení tímov oboch konferencií má slovenský hokej formálne zaistený štart minimálne troch svojich reprezentantov na ...

New York 11. januára (TASR) - Po oznámení tímov oboch konferencií má slovenský hokej formálne zaistený štart minimálne troch svojich reprezentantov na exhibičnom podujatí All Stars NHL. V dňoch 26.-27. januára sa v Atlante okrem Zdena Cháru predstavia aj Marián Gáborík a Marián Hossa, ktorých nominovalo odborné kolégium po porade s generálnymi manažérmi.

Vlani v Dallase to bola tiež trojica, okrem Hossu a Cháru aj Ľubomír Višňovský, ktorý zažil premiéru. V súťažiach zručností mal Chára najtvrdšiu strelu, puky z čepele hokejky najvyššieho obrancu a vôbec hráča NHL lietali priemernou rýchlosťou vyše 150 km/h. Jagavé ťahy svojho palicového umenia predviedol Hossa a aj preto výber hviezd Východnej konferencie s oboma Slovákmi zdolal západnú vetvu s Višňovským 15:11. Hossa najprv v prvej sérii nájazdov dal gól Fínovi Miikkovi Kiprusoffovi a spolu s Ericom Staalom bol najpresnejším strelcom, keď z piatich pokusov trafil štyri.

V dvoch súťažiach Hossa prispel k trom z 15 bodov víťazov, pričom k dvom priamo, keďže za presnosť streľby sa udeľovalo po bode za tím i najlepšieho jednotlivca. To isté platí o Chárovi, ktorý v tvrdosti streľby získal pre východ dva body a tak slovenské duo "urobilo" tretinu úspešných zápisov na výsledku 15:11. Na druhý deň v zápase All Stars sa dvoma gólmi blysol Chára, no jeho presné zásahy ani štyri asistencie Mariána Hossu neodvrátili prehru hokejistov Východnej konferencie s hviezdami západu 9:12. Pod víťazstvo Západnej konferencie sa gólom a asistenciou podpísal Višňovský.

Zdeno Chára si zahrá v All Star po tretí raz

V tejto sezóne Cháru vo Východnej konferencii zvolili fanúšikovia v hlasovaní do otváracej formácie zápasu hviezd a zahrá si po tretí raz. Hossa už štvrtýkrát a ako jediný spolu s klubovým spoluhráčom Iľjom Kovaľčukom nemusí nasadnúť do lietadla, lebo Thrashers majú domovský stánok v hostiteľskej hale All Stars. Gáborík sa ako exhibičná hviezda NHL predstaví po druhý raz. Premiérovo to bolo v roku 2003, keď sa 21-ročný krídelník ako najmladší účastník All Stars a prvý v histórii z tímu Wild presadil v súťažiach zručnosti. Najrýchlejšieho korčuliara ligy však odvtedy prenasledovali zranenie, najmä slabín.

Žiadnu sezónu neodohral kompletne a hoci ani v prebiehajúcej nebolo všetko úplne v poriadku, momentálne má na konte 22 gólov a 21 asistencií. Svoju prvú hviezdnu sezónu zakončil ziskom 30 gólov (65 bodov) a tentoraz to vyzerá na výrazne viac. "To je skutočne vzrušujúce. Bude tam kopec zábavy. Musím sa poďakovať chlapcom z tejto kabíny, lebo do tej elity som sa dostal s ich výrazným prispením. Na ľade i mimo neho ma skvele podporujú," vyznal sa pre Reuters 25-ročný hokejista, ktorý bude opäť Minnesotu reprezentovať ako jediný v Zápase hviezd.

Vo výbere Západnej konferencie aj syn Petra Šťastného Paul

Zo Západnej konferencie sa do All Stars tímu dostal ešte jeden hráč so silnými a slávnymi slovenskými koreňmi. Paul Šťastný spolu so Slovincom Anžem Kopitarom, Švédom Henrikom Sedinom a Kanaďanom Shawnom Horcoffom absolvujú v tejto šou svoje premiéry. Istým spôsobom bude Atlanta debutom aj pre Chrisa Osgooda, pretože veterán sa naposledy predstavil na podujatí All Stars v roku 1996.

Brankár Detroitu sa v tejto sezóne pravidelnejšie strieda s charizmatickým Čechom Dominikom Hašekom a po odhlásení fanúšikmi vyvoleného Roberta Luonga ho nominovali. Spolu s ním sa na post v otváracej šestke a teda z brankárskeho pohľadu na štart v prvej tretine Zápasu hviezd ašpirujú Manny Legace a Chris Osgood.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: V Zápase Hviezd si zahrá aj Marián Hossa