NHL: Crosby musel odložiť návrat

SITA|26. mar 2008 o 08:00

Tampa prišla o brankára, McAmmond opäť v zostave Ottawy, Crosby odložil návrat.

BRATISLAVA 26. marca (SITA, AP) -

Brankár Tampy sa zranil

Brankár tímu zámorskej hokejovej NHL Tampa Bay Lightning Mike Smith vynechal pre zranenie ľavého kolena utorkový zápas proti Floride. To si 26-ročný gólman privodil počas pondelkového tréningu. Svätyňu "bleskov" tak v derby stretnutí proti Panthers hájila tímová dvojka Karri Ramo. "Našťastie nie je to nič vážne," povedal po zistení výsledkov vyšetrenia magnetickou rezonanciou Smith, ktorý duel proti Floride strávil na stacionárnom bicykli. Vedenie Tampy preto povolalo Jonathana Boutina z farmy AHL v Norfolku.


 

McAmmond je späť

Center tímu zámorskej hokejovej NHL Ottawa Senators Dean McAmmond sa po jednozápasovej pauze zavinenej zranením stehenného svalu na pravej nohe vrátil do zostavy kanadského mužstva. Tridsaťštyriročný Kanaďan v pondelok absolvoval so spoluhráčmi rozkorčuľovanie, necítil sa však ešte stopercentne v poriadku, a tak na duel proti Montrealu nenastúpil. Jeho miesto v zostave zaujal Brian McGratton. McAmmondovi privodil menšie zranenie brankár Toronta Vesa Toskala, ktorý ho v sobotu sekol hokejkou.

V utorkovom zápase v Buffale však McAmmondov gól v oslabení naštartoval "senátorov" k dokonalému obratu, keď v poslednej osemminútovke duelu otočili stav z 1:3 na 6:3.

 

Crosby si musí na návrat počkať

Hviezda tímu kanadsko-americkej hokejovej NHL Pittsburgh Penguins Sidney Crosby odložila svoj návrat na zámorské klziská. Dôvodom je stále rekonvalescencia jeho zraneného členka. Ten si Crosby zranil ešte 18. januára, vynechal 21 stretnutí a do zostavy sa vrátil 4. marca, po niekoľkých dňoch sa mu však zranenie obnovilo. Od 9. marca dohral iba tri zápasy a aj keď sa predpokladal jeho návrat už v utorok v meraní síl na ľade New Jersey Devils, nestalo sa tak a najbližšie má šancu ukázať sa na hracej ploche v súťažnom stretnutí už vo štvrtok proti "ostrovanom" z New Yorku. "Postupom času rastie moja chuť hrať. Nechcem však nič uponáhľať," prezradil 20-ročný Crosby.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Crosby musel odložiť návrat