Neymar zariadil víťazstvo Santosu v prvom semifinále Pohára osloboditeľov

SITA|26. máj 2011 o 09:10

Domácim víťazstvom 1:0 nad Cerro Porteňo spravili futbalisti brazílskeho tímu Santos dôležitý krok k postupu do finále juhoamerického Pohára osloboditeľov a k tretiemu zisku trofeje v histórii klubu.

SAO PAULO.

Šampión z rokov 1962 a 1963 a neúspešný finalista z roku 2003 strelil jediný gól semifinálového zápasu minútu pred polčasovou prestávkou, keď loptu po ľavej strane potiahol Neymar a naservíroval center k vzdialenejšej žrdi na hlavu Edua Dracenu.

Muž stretnutia Neymar v nadstavenom čase vypracoval ďalšiu vynikajúcu príležitosť pre striedajúceho Alana Patricka, ale jeho slabú strelu vyrazil brankár paraguajského tímu Diego Barreto.

"Cerro hralo veľmi dobre. Víťazstvo 1:0 je dobrý výsledok, ale posledný útok ho mohol ešte vylepšiť," povedal pre Fox Sport stopér a kapitán Santosu Edu Dracena. Tréner súpera Leonardo Astrada zápas zhodnotil nasledovne: "Nezaslúžili sme si prehrať, bol to vyrovnaný duel. Rozhodujúcim faktorom bol Neymar. Postaral sa o gól, musíme ho brániť tesnejšie."

Odveta je na programe budúci týždeň v Asuncióne, kde Cerro Porteňo prehralo v tomto ročníku Pohára osloboditeľov iba raz - v skupinovej fáze práve so Santosom 1:2.

Druhú semifinálovú dvojicu tvoria uruguajský Peňarol a argentínsky Vélez Sársfield. Prvý duel odohrajú vo štvrtok v Montevideu.

Pohár osloboditeľov - semifinále - prvý zápas:

Santos (Braz.) - Cerro Porteňo (Par.) 1:0 (1:0)

Gól: 44. Edu Dracena

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Neymar zariadil víťazstvo Santosu v prvom semifinále Pohára osloboditeľov