Newcastle a West Ham sa dohodli na prestupe Dyera do Londýna

SITA|16. aug 2007 o 15:12

LONDÝN 16. augusta (SITA, AFP) - Anglický futbalový klub West Ham United v stredu oznámil, že definitívne uzavrel prestupové rokovania o stredopoliarovi Kieronovi Dyerovi, ktorý prichádza za neoficiálnych ...

LONDÝN 16. augusta (SITA, AFP) - Anglický futbalový klub West Ham United v stredu oznámil, že definitívne uzavrel prestupové rokovania o stredopoliarovi Kieronovi Dyerovi, ktorý prichádza za neoficiálnych 8 miliónov libier z Newcastlu United. "Newcastle United a West Ham sa dohodli na podmienkach, zostáva už iba Kierona Dyera zaregistrovať," oznámili "kladivári" na svojej internetovej stránke.

Tréner "Magpies" Sam Allardyce síce najskôr odmietol ponuku na prestup za 4 a potom aj 6 miliónov libier, ale "Hammers" svoj návrh ešte vylepšili a bývalému hráčovi Ipswichu sa vďaka tomu otvorila cesta, ktorá by mala vyriešiť jeho rodinné problémy.

Odchod 28-ročného anglického reprezentanta sprevádzali výbuchy hnevu zo strany fanúšikov Newcastlu. Počas predsezónneho priateľského zápasu "Magpies" s Juventusom Turín si vypočul bučanie pri svojom príchode na ihrisko v pozícii striedajúceho hráča, ale to nebolo zo strany priaznivcov United všetko. Keď opúšťal St. James´ Park, domáci diváci ho verbálne napadli a udierali do okna jeho auta. Dyerov dom na okraji Newcastlu sa navyše stal terčom útoku vajíčkami.

Dyer ako dôvod odchodu uvádzal rodinu, chce totiž pracovať bližšie k svojim deťom, ktoré žijú v Ipswichi. Na jeho výzvu reagoval okrem West Hamu aj Tottenham. Ústretovejší boli "kladivári", a tak sa Dyer v jednom tíme opäť stretne so svojím bývalým spoluhráčom z Newcastlu Lee Bowyerom, s ktorým sa v roku 2005 pobil priamo na ihrisku počas duelu s Aston Villou.

Sam Allardyce už medzitým našiel aj vhodnú náhradu, v kádri privítal v Manchestri United málo vyťaženého Alana Smitha.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Newcastle a West Ham sa dohodli na prestupe Dyera do Londýna