Nevadská komisia už nebude pokutovať za marihuanu

(Zdroj: MMAJunkie)
Daniel Stankovič|8. júl 2021 o 08:01 (aktualizované 8. júl 2021 o 08:02)

Zmena v pravidlách.

LAS VEGAS. Bojovníci, ktorí budú zápasiť v regióne Nevady, už viac nebudú čeliť disciplinárnym obštrukciám za pozitívny test na marihuanu.

V jednohlasnom verdikte sa na tom zhodla Nevadská Atletická komisia, ktorá tak odstránila marihuanu zo zoznamu látok podporujúcich výkon športovcov.


To znamená, že zápasníci zápoliaci v bojových športoch na jej území nebudú riešení v disciplinárnom konaní kvôli pozitívnemu testu na spomínanú drogu.

UFC a celosvetová antidopingová agentúra WADA už v januári oznámili, že nebudú riešiť v disciplinárnom konaní zápasníkov s pozitívnymi testami na THC, psychoaktívnu zložku z marihuany.

„Čo takto toto! NSAC (Nevadská štátna atletická komisia, pozn. redaktora) už viac nebude pokutovať marihuanu. Je to šialené, že som počas môjho obdobia v UFC videl, ako sa NSAC snaží nadobro suspendovať Nicka Diaza zo športu kvôli tomu.

Veľká vďaka patrí riaditeľovi Bobovi Benettovi, ktorý sa za zmenu pravidiel zaslúžil,“ napísal na Twitteri Jeff Novitzky, muž, ktorý ako viceprezident dohliada na zdravie bojovníkov najväčšej americkej organizácie MMA.

Schválená zmena sa dotkne aj všetkých bojovníkov, ktorí sa v súčasnosti nachádzali v štádiu riešenia ich disciplinárneho prehrešku.

Medzi známymi osobnosťami UFC verejne hlásiacim sa k užívaniu marihuany patrí napríklad spomínaný Nick Diaz s jeho bratom Nateom, Sean O´Malley, Darren Till alebo komentátor Joe Rogan.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Nevadská komisia už nebude pokutovať za marihuanu